CLANEK

 

Rubrika: Breakdown 11/06

Hudební zlomky: Stáhněte si Jadův remix v plné kvalitě a klidně ho hrajte, stáhněte si i novou várku hitů z dvoiky.troiky, pražský Kubatko se upsal zahraničním labelům, Fierce a Break míří k nám, Noisia si píše do deníčku a nakonec hrstka čerstvých alb.

 

Jade dává svůj remix lacino

Maďarský DJ a producent Jade nabízí svůj drum & bassový remix tracku Gold Diggaz ke stáhnutí zadarmo a v plné kvalitě. Gold Diggaz napsali jako breakbeatový hit Deekline a Scartch Perverts. Deekline se pak s Jadem domluvil na remixu, který se měl objevit na EP ještě s dalšími čtyřmi podobně laděnými (rozuměj remixovanými) tracky. Jenže z vydání EP sešlo. Track se zasekl u Deeklina a s ním i domluvený honorář 100 liber. Deekline místo nich nabídl Jadovi liber 50 – jako "akt dobré vůle".

Jade tento "akt" po třech měsících Deeklanových odkladů s díky odmítl. "Nikdy bych nezpochybnil Deeklinovo právo nepřijmout můj remix," vysvětluje, proč se rozhodl dát track na internet. "Ale protože mi vždycky šlo o to, aby moje hudba vycházela, rozhodl jsem se dát svůj remix Gold Diggaz online." Z celé věci tak nejlépe vyšli fandové – a, protože je track v plné kvalitě, i DJs. Jadův remix je navíc slušná pecka s rozdováděnými rockovými kytarami, která určitě zabere i a vlnách nějakého osvícenějšího rádia.

Jade vás vybízí: stáhněte si Deekline & Scartch Perverts: Gold Diggaz přímo tady a dál šiřte link, jak jen chcete.

Deekline & Scratch Preverts - Golddiggaz (Jade remix)


Futu:re:breakz: Kompilace dvoiky.troiky pokračuje v palbě

Borci z dvoiky.troiky plní slib přijít aspoň s dvěma pokračováními vlastní kompilační řady Futu:re:breakz ročně. Na světě je právě mix s pořadovým číslem 003, který poskládal Cash (alias C.phone) z aktuálních tracků od No Money, Sub.d.visionz, More Beat a Itema. Celý tracklist i s fešným coverem (by Sub.d.visionz) najdete tady.

"Celá půlka tracků je od No Money, protože nám to teď ve studiu dobře šlape," říká Credit (alias DJ Limitedd), polovina dvojčlenného projektu No Money. "Na Futu:re:breakz jsou věci, které jsme udělali pro labely Future Pressure a Flexible." More Beat ještě přispěli svým kouskem In Coma, jenž se zalíbil holandskému labelu Citrus. Zbytek jsou zatím nevydané věci.

"Navíc máme i novou rezidentní noc Much Louder v ostravském klubu Fabric," dodává Credit. Poprvé se bude řádit 9. září. Jistotu No Money doplní obvyklí podezřelí More Beat a Sub.d.visionz, jeden z moderátoru radio show Fatal Terror DJ Therapist a Pierdus z karvinské party Bass.Till.Beat.

Jako bonus si stáhněte druhý mix, který přichystal DJ Yadel. Analog Universe mix je plný neurofunku od Tactile, Breaka, Black Sun Empire a Chrise.SU, Mava, Corrupt Souls a dalších!

(Mirror padl a ftp dvoiky.troiky má omezení, mějte proto trpělivost a kdyžtak zkoušejte štěstí. Vyplatí se to!)

VA: Futu:re:breakz 003 (mixed by DJ C.phone)

VA: Analog Universe mix (mixed by DJ Yadel)


Kubatko už taky vydává

Už koncem tohoto léta by se ve vinyl shopech měly objevit nové singly ze série Defunked Collabs Series. Jeden z předních "liquid funkových" labelů Defunked dává dohromady producenty z různých koutů světa a nevyhnul se tomu ani Kubatko z Prahy. Na tracku Redirection makal společně s Finem Kalebem a Rusem Jebarem.

Kubatko také remixoval Reverbův track Stereotape, načež zabodoval u německého, už digitálního, labelu Protogen. Track má v katalogu znovu oživeného labelu, za kterým stojí německý DJ a producent Typecell, pořadové číslo 15. Typecella navíc zaujaly i dva tracky Slováka L Plus - Amazon a BMW. A když už jsme u těch remixů, nezbývá dodat, že se Kubatko objevil taky na albu Babybox tuzemské party The Slots. Druhý remix pro The Slots obstaral Brooklyn (alias Juanita Juarez).

www.myspace.com/kubatko


Take Control ovládne label Quarantine

Fierce a Break přijedou 15. září zazářit do Prahy jako headlineři drum & bassové noci Take Control. Ta bude tentokrát věnovaná britskému labelu Quarantine, za kterým stojí právě Fierce. Zase půjde o neurofunk, vždyť Fierce tenhle sympatický subžánr pomáhal proslavit už na konci 90. let, kdy mu vládli Bad Company a především parta okolo kultovně oblíbeného labelu Virus. Fierce už jednou do České Republiky zavítal. Na ostravské party SSD odehrál set, kterým dokázal, že narozdíl od "kolegy" Matrixe časem úplně nevyměkl do rozteklých "funky dusíků".

Pro fajnšmekry bude přesto zajímavější návštěva mladého Breaka. Ed Rush si ho ještě pořád pamatuje jako klučinu, který kdysi bydlel ve stejné ulici. Dnes už ale Break patří k nejzajímavějším producentům současnosti. Jeho tracky jsou temné, zvukově velmi propracované a většinou v nich nechybí náznak lehčí, veselejší nálady. Jakoby Break na fandy nenápadně pomrkával, že to s tou tvrdostí nemyslí úplně vážně.

Line-up v pražském Abatonu doplní tuzemský zvukově vytříbený producent Reverb, zkušená IM Cyber, Nitrous, Beast 67 a na breakbeatovém pódiu Tchendos DJs.

Break live at Sos Pboro (6. července 2006)


Noisia píše: "Milý deníčku..."

Po pravdě řečeno za to nemůže celá Noisia. Online deník si začal vést jen jeden ze tří neurofunkových bratří Thijs. Na holandském webu www.drumandbass.nl se už objevily celkem rozsáhlé kapitoly - první a druhá část "historek z neurofunkového podsvětí". Je jasné, že některé se týkají nejen Thijse, ale rovnou i celé Noisie.


Hle, toť renesanční muži

Q Project už nemohl vydržet tvůrčí přetlak ve své blonďaté hippie hlavě, a tak z útrob jeho mozkových závitů vyhřezlo album Renaissance Man. Za vydáním nestojí méně populárnější label než Hospital a pořídit si to můžete buď jako mix na CD nebo 3x vinyl. S albem vyrukoval i Breakage. Jmenuje se This Too Shall Past a vyšlo u Bassbin Recordings. Rozhodně není plné party rollerů, jeho dubovou atmosféru a hluboké basy oceníte hlavně pokud nad drum & bassem rádi přemýšlíte. Pozadu nezůstává ani profesionální pankáč a stále větší šílenec John B. Jakoby mu nestačilo, že předpověděl vlnu "latino drum & bassu" i trancových vypalovaček, tentokrát přichází rovnou s novým subžánrem. Electrostep zní zároveň i název jeho alba u Beta Recordings. Je to zvrhlé? Oouu, yeaaah...

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016