CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát se Daho zaměřil na nový singl oblíbeného Japonce Takaaki Itoha, vynikající remixy desky Thoma Yorka,  pilotní skladbu z očekávané desky Jamese Ruskina a poslední počin Bjorna Svina.

 

Takaaki Itoh 
Key In The Stomach EP
(Wols 004)  

Na scénu se v těchto dnech opět vrací slovensko-japonská skvadra Rumenige - Loktibrata - Takaaki Itoh! Vychází totiž už čtvrté pokračování velmi oblíbeného technolabelu Wols, který vznikl na základě spolupráce právě těchto tří producentů a DJs. Samozřejmě, že se jedná o hutné a energické technisko! Vlastně zaplať pánbůh, protože v záplavě dnešní vlny minmalu je ryzí a dobrá technodeska zázrak. Všechny čtyři obsažené tracky mají rovnou rytmiku a hutné beaty s etiketou "SK". Dynamická rytmika si prořezává cestu v jinak uvlněné a klubové atmosféře. Remix by Rumenige & Loktibrata skrývá moc fajn melodický motiv, jež se po chvili promění v ústřední linii a dovede kompozici do zdárného konce. Třešničkou na dortu je remake starší věci "Two Ways", která vyšla na Electracom v roce 2000. Když nic jiného, tak tahle vypalovačka s mužským hlasovým samplem vás dostane na kolena. Takaaki Itoh jí dal nový mastering, lehce pozměněný průběh a o něco důraznější úderný beat. Wols 4 je vynikající taneční technodeska a pokud patříte mezi fanoušky slovenského nebo japonského techna, rozhodně nemáte co řešit! Podtatranští junáci prostě opět nezklamali! 

www.standa.net 
Daho 80% 

 

Thom Yorke
The Eraser Rmxs
(XL Recordings 337)


 
Téměř před dvěma lety vydal Thom Yorke parádní album "The Eraser", no a právě nyní vychází celá řada remixů na tracky z tohoto alba. Remakeů je tolik, že se nevejdou na jeden vinyl, a tak se pojďme podívat na ty nejzajímavější, které korespondují s technem nebo dubstepem. Do přihrádky techno by se dal zařadit remix "The Clock" o který se postaral Surgeon. Nerovná rytmika tady neúprostě pulzuje v uvolněné atmosféře, navozené zasněným a vábivým ženským vokálem. Zkrátka fantastický track, v němž Surgeon jasně dokazuje, jak vyjímečný je producent. Další skladbu "Harrowdown Hill" remixovali The Bug. Zachovali původní vokál a celá skladba se nese v duchu dubstepu, hlavně líné dubové rytmice. Poslední remake opatřili The Field. Jde o předělávku tracku "Cymbal Rush". Tahle záležitost je spíše minimal-techno, ale opět excelentní počin! Chápete správně, že jde o dosti multižávrový release. Všechny tracky zde spojuje duše kvalitní taneční hudby a tak mi snad toto odbočení nebudete vyčítat. U mě osobně vede Surgeonův remix, fantastická taneční záležitost! 

www.theeraser.net 
Daho 95%

 

James Ruskin
Lahaine
(Tresor 232)

James Ruskin právě vyrukoval s novým albem, nazvaným "The Dash", a jak už bývá pravidlem, předcházel mu pilotní singl "Lahaine". Jde o jeden z nejvýraznějších momentů celého alba. Strukturou reprezentuje asi nejlépe spojení oldschoolových prvků detroitu s moderním zvukem a velmi masivním masteringem. Rovný a těžký beat se prolíná se silnou melodií, jež prostupuje celou kompozicí. Můžeme s jistotou tvrdit, že na párty bude tahle záležitost fungovat perfektně!  Dá se říci, že je to klasická práce se značkou kvality made by James Ruskin. B stranu obsadil remix projektu OVR (Ruskin+Regis), který je podaný celkově v modernější formě. Zůstala chytlavá ústřední melodie, ovšem ze zbytku dýchá více elektroniky a minimalistického pojetí. Remix se dá označit spíše za experimentální, než taneční. Jistě se ale bude dát skvěle použít, o to rozhodně nemám obavy! James Ruskin je králem melodíí, to snad nikomu nemusím vysvětlovat, a "Lahaine" je toho živoucím důkazem! Takže neváhejte a šup do svého vinylshopu! 

www.tresorberlin.de 
Daho 95% 

 

Bjorn Svin
Drive In No Man's Pants
(RSB 006)

Birminghamský label, jehož majitelem a zakladatelem je Mr. Regis opět rozběhl svoje aktivity a právě teď vydává singl "Drive In No Man's Pants", za nímž stojí Bjorn Svin. Jedná se o elektronický kus říznutý indistriálním dubstepem. Kompozici projínají efektní hlasové samply, které perfektně sedí. Asi vás ale dostane až B-strana, obsahující remix  "Ugandan Speed Trials" (vyšlo na DN 004) od pána jménem Female! Peter Sutton zůstal na dlouhý čas v pozadí, aby mohl nyní opět excelovat s vynikající a uměleckou prací. Struktura původního tracku se zcela radikálně změnila, ústřední motiv byl překopán k nepoznání, ale myslím, že dobrý remix je právě o tomhle! Je z něj cítit birminghamský indistriální feeling a propojení se zvukem labelu Downwards. Tracku sice zůstal minimalistický koncept, ale i tak jse o prudce taneční záležitost a vynikající DJský materiál! Pokud fandíte kvalitnímu klubovému technu, tak doporučuji! 

www.nula2.cz
Daho 90%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016