CLANEK

 

První jarní Breakdown

České Drumandbassové ceny jsou rozdány, a tak je na místě si zrekapitulovat to nejdůležitější. Pendulum předznamenávají nové album bombou plnou propanu, zatímco na Ram vstupují již do třetí dimenze. A co Brookes Brothers? Také pilní jako včeličky…

 

V sobotu 22. března vyhlásil server Drumandbass.cz první ročník ankety, která mapovala preference fanoušků zlomených beatů v roce 2007. V příjemně zaplněném Abatonu se nejdříve odtajňovaly výsledky světových cen. High Contrastova návštěva na Bushi byla skvěle načasována: mohl si již v pátek převzít cenu v kategorii nejlepší producent roku (patří mu první příčka i za album). Trackem roku se zaslouženě stal Be True od Commix a DJem roku není nikdo jiný než Andy C.

A Češi? No Money se blýskli jako producenti: vyhráli jak stejnojmennou kategorii, tak skladbu roku, Ultima C se stal talentem roku a vůbec nejprestižnější cenu získal Pixie – náleží mu titul DJ roku. Kompletní výsledky s umístěními do desátého místa naleznete na pořadatelském serveru Drumandbass.cz včetně vítězů dalších důležitých kategorií, z nichž vypíchněme ještě nejlepší klub – Cross nebo top festival Let it Roll. Cena pro party roku přistála u Take Control. Sympatické je, že tato klubovka "odmění" své věrné fandy již v pátek 28. března, kdy do Abatonu dorazí Audio. Kdo nestihl slavit v sobotu, může tak učinit přímo na klubové party roku.

Pendulum nekompromisně tlačí na pilu, až v některých lidech vzbuzují nechuť. Videoklip ke Granite na MTV nebo astronomická cifra, za kterou vystupují coby live act – to je prostě nesmazatelný hřích. Důležité ovšem je, že novinka Propane Nightmares opět oslňuje a přináší další ukázku kvalitního drum & bassového popu. Největším překvapením je pak VIP (označované i jako Clipz remix), které se maximálně povedlo a kloubí feeling Pendulum s decentním "clipzoidním" kvílením. Deska pro jarní veselí je tedy jasná!

Ram vstupuje do sedmdesátky releasů s třetím pokračováním série Dimensions EP. Vydání se dočkal nový remix pecky Screamer od Ram Trilogy v podání Shimona. Maximálně uřvaná a otravná pochutina se mnohým přejedla už dávno, přesto jí bude patřit několik následujících měsíců, protože proste válí. Na EP obdržíte i vykopávku od Chase + Status s názvem Brazil, která neurazí, překvapením a posunem vpřed je pak deepárna Franky Mountain od Icicle + Nympho. Nejlepší track na dvojdesce ovšem připravili Brookes Brothers a Culture Shock: Smoothie sype jako solící vůz!

Video: Pendulum - Granite

Právě Brookes Brothers se v poslední době vyznamenali bohatou škálou nápaditých pecek, které jejich jméno zaslouženě katapultovaly do povědomí všech. Ať už se jednalo o bootlegové klenoty The Light a Rainman nebo double A sider F Zero / Dawn Treader na Breakbeat Kaos, vždy jsme se dočkali bohatého Ježíška. Momentálně je na spadnutí vydání tracku Crackdown pro Viper (venku na promu), dalším pánem na holení pak bude Longtime a nebo také Gold Rush s Danny Byrdem pro Hospital.

A jaké další zajímavosti by vám neměli uniknout? Logistics připravil album Reality Checkpoint, které vyjde na dvou EP a jako CD verze, High Contrast vypustil do světa mixovanou kompilaci Watch The Ride a Evol Intent zase představili dlouhohrající materiál s názvem Era of Diversion. Většina "mainstremáků" ovšem nemůže dospat Nightlife 4 od mistra Andyho C, který tuto událost podtrhne svou návštěvou 18. dubna v Roxy na Bush.

Ještě před tím tu ale bude již slibovaná Take Control (28. března) s Audiem, zatímco na Slim Slam Drum dorazí Phace. Další víkend (4. dubna) se v Praze zastaví Craggz (polovina dua Craggz + Parallel Forces), v sobotu (5. dubna) s Brnem zatočí Dieselboy na Break4Beats. Na další Drumstation (11. dubna) dorazí dvojčlenný projekt Sigma, se kterým pak v sobotu (12. dubna) zaúřaduje v Olomouci i Xample na akci Trippin‘ Powered by Breakart v AMC. Ve stejný den jako Andy C (18. dubna) to na brněnském Favále ukáží i Noisia; duben pak připraví ještě nejedno překvapení včetně čarodějnického dílu Get Punked (30. dubna) s Nicky Blackmarketem. Jaro je tady!!!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016