CLANEK

 

Nula2 Techno Podcast 01/2009

Severočeský internetový vinylshop Nula2.cz vám po vánoční pauze přináší čtvrtý díl mixovaného pořadu Nula2 Podcast. Díky vánočním svátkům a mnoha dním volna jsme vás v prosinci o Nula2 Podcast bohužel připravili. Budeme se však snažit vám vše v novém roce vynahradit a připravovat ty nejlepší mixy. Aktuální, v pořadí už čtvtrý Nula2 Podcast, je opět v duchu klubového techna. Dočkáte se několika žhaných novinek, které má Nula2 na skladě jen několik málo dnů, nebo dokonce uslyšíte desky, které v nejbližší době teprve vyjdou. Můžete se těšit i na efektní dubstepové pasáže a breakovou vložku, kterou tvoří nový singl The Prodigy / Omen v remixu od oblíbených Noisia!

 

Padesát minut natřískaných tím nejaktuálnějším pro vás připravil Daho a tak nezbývá, než doufat, že se vám mix bude líbit. Doufáme, že si tam každý najde to svoje. Začněte žhavit soundsystémy, startovat iPody a jde se na věc. Zbývá už je zmáčknout tlačítko Play, a to už je jen a zcela na vás.)                                                                                       

Nula2 vám přeje fajn poslech.   

Soutěž:   Odkud pochází projekt Radial??  
Cena:    Wavemother / My Hands Your Neck / Audio Assault 031  
Odpovědi zasílejte včetně adresy a telefonu na mail daho@nula2.cz  


Podcast si můžete stáhnout zde.


1) Scuba  /  Tense  /  Hotshore Records 002    ( čas 00:00 - 03:20 )

Začínáme efektní dubstepovou záležitostí "Tense" od projektu Scuba. Tento maxák vyšel na zbrusunovém sublabelu HotShore a ihned si získal moje sympatie. "Tense" je originální rytmická záležitost se silným ústředním motivem. Scuba se v našem podcastu už oběvil a tahle deska je dalším důkazem, že se jeho aktivity vyplatí pečlivě sledovat!

2) Charlton  /  Stuff  /  Aftertaste 003    (čas  03:20 - 07:10 )


 
Přímou linii mixu za pár minut nastolí nadějný černoušek Charlton. Jeho věc nazvaná "Stuff" zaujme ráznou přímočarou rytmikou a nenásilnou formou techna vhodného především do klubu. Rozhodně rozhýbe každého tanečníka a bude jasné, že v příštích minutách nebude o příval energie rozhodně nouze. Odpočinku se dočkáte jen ve dvou pěkně naaranžovaných stop-timech.

3) Sub Space  /  Chain Reaction  /  Token 002     ( čas 07:10 - 10:50 ) 

S nástupem třetí skladby, kterou dodalo francouzské duo Sub Space, už jde do tuhého! Sub Space, stejně jako našeho Elektrabela, objevil Jeff Mills a v tracku nazvaném "Chain Reaction" mu autoři nezůstávají nic dlužni. Je to pěkně ostrá oldschoolová mašinérie, jako kdyby samotnému Jeff Millsovi (někdy tak v roce 1996) z ruky vypadla.

4) Radial  /  Bone Collection  /  Aftertaste 001     ( čas 10:50 - 13:50 )

Na řadu přichází holandští Radial s energickým trackem "Bone Collection", který nedávno vyšel na novém labelu AfterTaste Records. Tohle vydavatelství si v poslední době posvítilo na mladší talenty technoscény a label jim dal slušný prostor k prezentaci. Použitý track "Bone Collection" patří mezi ty povedenější a proto jsme ho do podcatsu právem vybrali. 

5) Blackmass Plastics  /  Pandemic  /  Rag & Bone 019   ( čas 13:50 - 17:30 )

Nastupující Blackmass Plastics se postarali o breakovou vložku a řádně nám v mixu provětrali atmosféru. Zlonemý tech-break "Pandemic" je dost univerzálně použitelný a pokaždé má stejně silný efekt. Blackmass Plastic osobně sleduju docela pravidelně a čas od času se dá narazit na takhle povedenou pecku. No musíte posoudit sami, jestli mám pravdu.
 
6) The Prodigy  /  Omen  ( Noisia Remix )  /  Take Me To The Hospital 02     ( čas 17:30 - 20:30 ) 

 

The Prodigy vydali poslední album v roce 2004 a tak byl nejvyšší čas, aby přišli s něčím novým. Letos v únoru se tak stane! The Prodigy vydávají album " Invaders Must Die" a jako předzvěst vychází maxák "Omen", který si na paškál vzali Noisia, aby dodali masakroidní a brutální remix. Právě tenhle remix jsme v mixu použili a vy si ho doufám vychutnáte z plnaucha. Osobně hodnotím Remix velice kladně a rozhodně to není na posledy, co jsem si ho zahrál!
   
7) DJ Boss  /  Hydro Perkusia Loop  /  Dole Gate 004  ( čas 20:30 - 22:10 )

DJ Boss chystá vydání nové desky na labelu Dole Gate. Bude to v pořadí už čtvrté pokračování a na pomoc si k tomuto releasu přizval holanské Radial.  Ep nazvané "Collaboration" přinese tři společné tracky a jeden starší loop z dílny samotného Bosse. Sedmý track tedy není zcela regulérní track, ale zefektovaný loop nazvaný "Hydro perkusia Loop". 

8)  Radial & DJ Boss  /  We Don`t Know Either  /  Dole Gate 004         ( čas 22:10 - 25:25 )     

Osmý track je druhou ochutnávkou z desky Dole Gate 4. Skladbu " We Don`t Know Either" už spoluprodukovali Radial a je to i zřetelně slyšet. Track je plný zvratů a nečekaných efektů. Ani chvíli se nebudete nudit a pokud myslíte, že už vás nic nepřekvapí, tak jste na omylu! Je to masakt od začátku do konce. Celá skladba má prudký spád a perfektně sedí do divokých slovenských "salámů" : ) .  

9)  Wavemother  /  Marathon  /  Audio Assault 031    ( čas 25:25 - 29:00 ) 

Wavemother je nová tvář holanského Audio Assault Records, i když zcela neznámý producent to není. Na projektu se podílí Anton Pieete, kterého všichni dobře známe. Projekt Wavemother je jednoduše jeho industriálnější tvář. Track "Marathon" je asymetrická rozkopaná drtička, jako ovšem všechny skladby z EP "My Hands Your Neck", ze kterého track pochází. Nezůstane kámen na kameni!

10)  Inigo Kennedy  /  Signal 2  /  Token 010  ( čas 29:00 - 33:40 ) 

Inigo Kennedy už jednou prostor u labelu Token dostal, ale dobří holubi se vracejí a tak ho tu máme znovu. Tentokráte jsem z jeho repertoáru vybral spíše poklidnější a prostorový kousek. "Signal 2" má vesmírnou a futuristickou náladu. Dostane vás také hlubokými dunivými beaty. Možná by se dalo říct, že taky dost zasmrádá detroitem, ale vlastně proč ne. Historie se opakuje e je to jen dobře!

11)  Martyn  /  Vancouver  ( 2562 Remic )  /  3024 Records 003     ( čas 33:40 - 35:50 )

Martyn je jedním z mých několika málo dubstepových favoritů, které pravidelně sleduji. Zrovna tak projekt 2562, zodpovědný ze remixování tracku  "Vancouver". Label 3024 Records vydává potemělé dubstepové záležitosti plné  prostorových efektů a ozvěn. Tenhle sound inspirovaný zvukem Basic Channel mi prostě výborně sedí!

12)  Dialect  /  Pass It Over  /  unreleased   ( čas 35:50 - 41:02 )

A pak, že u nás nemáme dobré producenty : ) Pražský Dialect dokazuje svou skladbou "Pass It Over" pravý opak! Rozvleklá kompozice zpočátku pomalu a nenápadně probublává prostorem, avšak po pár minutách se z ní vyvyne silné melodické monstrum. Nastoupí hi-haty a dílo zkázy je dokonáno! Opravdu silná emotivní záležitost. Skvostná melodie, která se Vám vryje hluboko do paměti!

13)  Shackleton  /  Dead Is Not Final  ( T++ Remix )  /  Skull Disco  009   ( čas 41:02 - 47:40 )

Minimalista a experimentátor Shackleton se dostal do spárů projektu T++, který neomezeně vládne těm nejtemnějším prostorům, plných hlubokých basů a nekonečných ozvěn. T++ remix je zabijácká záležitost postavená na ultradeep basové lince a řezaných perkusích na povrchu. "Dead Is Not Final" je mutant snad všech stylů, od minimalu, přez breaky, po dubstep, ale vynikající kousek!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016