CLANEK

 

Native Instruments konečně uvolnila informace o nastupující generaci produktů Traktor

To, co se už ví nějaký ten pátek, se včera stalo skutečností. Firma Native Instruments konečně uvolnila informace o nastupující generaci produktů Traktor. Většina toho, co nás v nové generaci čeká, je srhnuto v následujícím článku, který obsahuje také video s touto novinkou...

 

Co se tedy zlepšilo oprotí předchozí generaci? Mezi nejvýznamější funkce patří asi sampler, loop recorder a barevná vizualizace průběhu tracku. Kromě nové funkcionality programu přibyly i 2 nové zvukové karty.

 

 

Sampler funguje následovně: Každý přehrávač tracků lze zaměnit za sampler (platí pro Traktor Pro 2 a Traktor Scratch Pro 2). Sampler nabízí 4 sloty, do kterých můžeme umístit samply (smyčky), případně do nich můžeme pomocí loop recorderu za letu nahrát zvukový úryvek (smyčku) z masteru nebo z kteréhokoliv přehrávače. Každý slot disponuje filtrem a ovládáním hlasitosti. Dále lze zvolit, zda bude sampl přehrán pouze jednou, nebo opakovaně jako smyčka.

Nová barevná vizualizace tracku nám odlišuje kopák od hi-hatu. S takovou vizualizací jste se mohli setkat již v první verzi Serata (ale i DigiScratche), takže v této oblasti společnost Native Insruments konečně dotáhla svého hlavního konkurenta.

Na druhou stranu Native Instruments zase oproti firmě Rane zaspala u zvukových karet. Produkty Scratch DUO 2 obsahují USB zvukovou kartu Audio 6 a produkty Scratch PRO 2 obsahují USB zvukovou kartu Audio 10. Číslo v označení karty udává počet mono vstupů a výstupů. Nové zvukové karty nevypadají vůbec špatně, ale ve stejnou dobu, jako se má na trhu objevit nová generace profuktů Traktor, tak firma Rane chystá na trh uvést svou novou zvukovou kartu pro Serato Scratch Live, která nese označení SL4. Rane SL4 je svými vlastnostmi podobná kartě Audio 10. SL4 má však 2 USB porty pro připojení dvou počítačů, zatímco Audio 10 má USB port pouze 1! Příznivci programu Traktor dlouho spekulovali o tom, že i nová Audio 10 bude mít 2 USB porty, což se, jak vidíte, ukázalo jako mylná doměnka. 2 USB porty samozřejmě nejsou životně důležitou funkcí, ale své opodstatnění jistě má. Hlavní myšlenkou této funkce je jednodušší střídání DJs a společná vystoupení.

Nová generace produktů Traktor by se měla na trhu objevit už v průběhu dubna. Kompletní informace najdete na stránkách www.native-instruments.com.

Stereoman

www.Stereoman.com-eu.net

* Uživatelé produktu S4 si budou moci zakoupit TRAKTOR KONTROL S4 SCRATCH UPGRADE, který přídá podporu timecode vinyl

* TRAKTOR KONTROL S4 je momentálně prodáván se speciální verzí programu Traktor, která se nazývá TRAKTOR PRO S4. Jakmile bude oficiálně vydán TRAKTOR PRO 2, tak všichni majitelé produktu S4 budou na něj moci zdarma upgradovat.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016