CLANEK

 

katsa.theo – rePORTO vychází koncem února na Ressonus Records

Remixové dvojalbum rePORTO vychází koncem února 2011 pod značkou královéhradeckého labelu Ressonus Records jako elektronický release k volnému stažení. Jde o kompilaci 25ti remixů původních skladeb projektu katsa.theo, vydaných na Ressonus Records v minulém roce pod názvem PORTO. Tato minideska o šesti skladbách, doplněných dvěma remixy, byla natočena s portugalsky zpívající vokalistkou Milli Janatkovou a získala nominaci na Žánrové ceny Anděl 2010 v kategorii Alternativní hudba.

 

Kompilace remixů rePORTO je složena ze dvou vzájemně se doplňujících částí – zatímco zelený set zaznamenává převážně ambientní a experimentální přístup, červená sada obsahuje rozličné podoby elektroniky od downtempa přes dubstep až po špinavý 8bit. Jedinou podmínkou, kterou remixéři museli dodržet, bylo použití původních stop se zpěvem Milli Janatkové, jejíž hlas se takto stal přirozeným pojícím elementem celku. 25 remixů je v závěru doplněno dosud nevydaným trackem Ponte od katsa.theo.

Na rePORTO přispěli svými remixy zástupci české, slovenské a polské elektronické scény. Pod produkcí jsou podepsáni šéf labelu Ressonus David Rambousek, který také vytvořil grafickou podobu releasu a Jiří Tilgner (katsa.theo).

Zdarma ke stažení zde:

katsa.theo – rePORTO (Red Edition)

www.ressonus.net/ress-05

katsa.theo – rePORTO (Green Edition)

www.ressonus.net/ress-06

Remixy vytvořili:

Federsel, Dubak, Traffko, Zvier, ZZ8B, Jayex, Jojo Blue, Keosz, Foma, Moduretik, Plastika, Chik, Suchá dlaň hladí laň, Pleq, Aleff, Sky To Speak, Ohm Plain, Odaibe, Kora et le Mechanix, 900piesek, Opuka, Selectone, Wittgenstein Circle, Miroo a Sensus.

Datum vydání: 22. 02. 2011

www.ressonus.net

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016