CLANEK

 

Předprodej na 400 vinylů projektu Dikolson zahájen

Počínaje dnešním dnem je spuštěn předprodej debutního alba The Bear Is Sleeping Now od Dikolson, elektronického alter ega Filipa Míška. Desetiskladbové album vychází na čirém červeném 12" LP v počtu 400 číslovaných kusů, každý kus je opatřen podpisem autora a obsahuje download kupón pro stažení nahrávky ve formátech MP3 a FLAC. Předprodeje budou odeslané 20.4., tj. v den, kdy bude album taktéž v prodeji ve formátech MP3 a FLAC přes web Minority Records.

 

Podrobnosti a MP3 ukázka
Online obchod
 
 
Dikolson - The Bear Is Sleeping Now LP/DL
 
Seznam skladeb:

1. The bear is sleeping now
2. Mercury
3. This shivering
4. Ruprecht
5. Y
6. New animal trail
7. Plop
8. Sprays
9. You are the leaves
10. Brainsuck
 
Filip Misek - guitar, bass, drums & percussion, keyboards, autoharp,  xylophone, voice, programming

Hosté:

Veronika Buriankova - voice, lyrics (3)
Yoko Honaga - voice, lyrics (6)
Adam Sarmiento - voice, lyrics (9)
ona (dva) - backing vocals (5,7)
Petra Zakova - trombone (4)
Jan Matasek - trombone (10)
Jiri Hammer - French horn (4)
Miroslav Smrcka - trumpet (4)
Floex - tenor saxophone, clarinet (3,4)
Jaroslav Mugrauer - drums (3)
Jan Janecka - drums (2)
 
Autorem grafického zpracování obalu je Radim Peško (www.radimpesko.com)

Dikolson
foto: Jano Durina
 
Přestože byly Míškovy předchozí kompozice pro již neexistující elektronické indie trio Khoiba vždy konzistentně silné, poté co se započala nová plodná kapitola po ukončení Khoiby, otevřel se větší  prostor pro experimentálnější skladby kladoucí důraz na rozvinutí sonických struktur, kde hlas není dominující a je tudíž mnohem méně využit. Vývoj nových kompozic trvající tři roky, ústí do celku deseti důsledně poutavých a povznášejících elektronických skladeb s orchestrálnímí prvky, za využití pestré škály akustických nástrojů s elegantní resonancí, presentující jednoznačný obraz skrze všelijak se štěpící a bezchybně svůdné melodie.
 
Nejpůsobivějším prvkem celku je rozsah a Míškova důmyslnost, stavějící  skladby z křehkých fragmentů, jež nenásledují stejný scénář a dešifrování výsledné podoby, je proto s každým poslechem o to zábavnější.
 
The Bear Is Sleeping Now se dá s přehledem označit za jeden z nejambicioznějších elektronických projektů tohoto roku, s přesvědčivým důkazem, že jde zatím o Míškovu nejvýraznější práci, která si říká o prozkoumání.
 
Alter ego Filipa Míška, Dikolson, čerpá zkušenosti z komponování filmové hudby pro "Restart" (2005), "Den draka" (2010), hudby k tanečnímu a vizuálnímu představení "Indefinite kingdom" (Tokyo,  25.7. 2010)  a v neposlední řadě ze zkušeností ve velmi populární indie-elektronické formace Khoiba, jíž byl Filip Míšek zakládajícím členem a jež během své existence byla naživo k vidění v Rakousku, Německu, Finsku, Polsku, Francii a Holandsku, kde sdílela pódia například s The Cure, Maximo Park či IAMX.

online CD/vinyl shop: http://www.minorityrecords.com/store
online digital shop: http://www.minorityrecords.com/digital
Minority Records blog: http://minorityrecords.com/blog/


MINORITY RECORDS
Post Office Box 113
CZ - 110 01 Prague 1
www.minorityrecords.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016