CLANEK

 

Botanicula Soundtrack od DVA už je možné objednat!

Spolupráce Minority Records a brněnského studia Amanita Design je završena vinylovou verzí soundtracku k aktuální flashové adventuře Botanicula z dílny Jaromíra Plachého. Autorem hudební složky je tentokrát kritiky velmi ceněné duo DVA, jež své téměř osmnáctiměsíční kompoziční dobrodružství uzavřelo do třiadvacetiskladbového celku s využitím pestré škály akustických instrumentů, nerozšifrovatelných vokálních projevů, terénních nahrávek a elektronických fragmentů s elegancí a důmyslností hodnou právě jen Báry a Jana Kratochvílových.

 

Album Botanicula Soundtrack od DVA vychází 24.5. na vinylovém LP v edici 1000 kusů, z toho 300 kusů na vinylu tyrkysové barvy, 300 kusů na vinylu jantarové barvy a 400 kusů na klasickém černém vinylu. Každé album taktéž obsahuje tři velkoformátové grafické listy o rozměrech 30x30 cm s reprodukcemi ilustrací Jaromíra Plachého a kupón s kódy pro stažení alba ve formátech MP3 a FLAC. K témuž datu bude uvolněn prodej alba ve formátech MP3 a FLAC na webových stránkách Minority Records a do celosvětové distribuce přes obchody jako iTunes, Amazon, eMusic, Boomkat, Rhapsody, Spotify, Google Music atd.

Botanicula vyhrála v březnu 2012 hlavní cenu na IGF festivalu v San Francisku v kategorii "Excellence in Audio".

Vinylové album je možné si nyní předobjednat na webu Minority Records s tím, že bude odeslané v den vydání, tj. 24.5.

DVA

Předprodej alba

Detaily k albu a stream celé nahrávky

DVA zušlechťují své původní hudební vize nespočetnými prostředky a vyjádřují svou představu o tom, jak by mělo znít tango, beatbox a křehké folkové skladby. Čerpají inspiraci z estetiky kabaretů a cirkusů. Příběhy z vlastních světů kapela vyjadřuje ve vlastním vymyšleném jazyce, což je možná důvodem ke stylovému označení "folk neexistujících národů". DVA mají na svém kontě dvě ceněná alba Fonók (2008, Indies Scope Records) a HU (2010, Indies Scope Records), zejména druhé album intenzivně podpořili koncerty napříč Německem, Rakouskem, Itálii, Francií, Norskem, Ukrajinou a Ruskem. DVA taktéž vystoupili na věhlasném SXSW festivalu v texaském Austinu 14. března 2012.

Visit our online CD/vinyl shop: http://www.minorityrecords.com/store
Visit our online digital shop: http://www.minorityrecords.com/digital
Minority Records blog: http://minorityrecords.com/blog/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016