REPORT

 

Report z vystoupení Bassnectara v Roxy od Sakeé

Mám velkou radost, že se klub Roxy pustil zajetého modelu vozit staré známé. Vypadá to na opravdu barevný a svěží podzim. Tentokrát se mi do hledáčku dostal Bassnectar. Čaroděj ze země Kalifornie, představitel dubstepu a producent hudby, kterou ještě dnes mnozí považují za "ten rachot z vesmíru". Bassnectar mě ovšem přesvědčil, že se mi to může líbit, můžu na to tančit, můžu propotit tričko a odcházet z klubu hudebně saturovaná...

 

Seděla jsem v křesle, mhouřila oči do zapadajícího slunce a popíjela Pálavu. Nožky vystrčené na parapetu nechávala odpočívat. Šetřila jsem je. Však taky budou za pár hodit kmitat do rytmů Bassnectara... Léto končí, horké letní lásky už odnesli na křídlech motýli a my se tak můžeme těšit, že s podzimem přijde do klubů nová sezóna. Svěží vítr v podobě neokoukaných umělců a hudebníků. Doporučuji váš zrak upřít kromě Roxy i na MeetFactory a Lucernu!

Bassnectar

Agentura Fource Entertainment k nám ve čtvrtek dovezla Bassnectara v rámci aktuálního Vava Voom Tour 2012. Je to kluk, který vypadá jako metalák, hraje jako metalák a paří jako metalák. Stačí si jeho fotku vyhledat na Google. A absolutně se mi nepodařilo zjistit, jak je možné pohazovat dlouhou hřívou a ještě si hrát s mixem. Bassnectar neponechal nic náhodě, dostál svému jménu a dovezl si vlastní subwoofery. Pořádající agentura na stránkách akce na síti Facebook doporučovala návštěvníkům špunty do uší. Ti šťastnější je pak ocenili, my ostatní si budeme muset ve stáří dopomoct naslouchátky...

Bassnectar

Bassnectar je profík. Umí si publikum získat, umí ho zabavit a rozdovádět. Ukázal průřez nejrozmanitějšími odnožemi dubstepu. Set nechal volně, nenuceně přecházet i do stylů house nebo electro. Občas vzal mikrofon a seslal mezi publikum vzkaz o tom, jak je mu s námi fajn. Atmosféra byla víc než povznášející a lidí bylo tak akorát. Nutno ovšem podotknout, že mejdan zachránili cizinci, odhadem každý druhý nebyl Čech. Celému ansáblu to dodalo svěží nádech mejdanů, které probíhají v USA (doporučuji shlédnout na YouTube třeba San Francisko a jejich Blow Up parties, které má na svědomí Jeffrey Paradise).

Bassnectar

Mě osobně velmi nadchla Bassnectarova vlastní úprava pecky od Blur - "Song 2", kterou jsem nejdřív nepoznala, pak mě zasáhla naplno a ukázala, jak rozmanitý, zábavný a překvapující může dubstep být. Sice nezahrál "Here We Go", na kterou se mnozí těšili, ale předvedl svůj nejžhavější materiál z alba Vava Voom.

Bassnectar

Pokud jsem vás nepřesvědčila, že jeho vystoupení stojí za to zažít, pak vězte, že za svou desetiletou kariéru stihl spolupráci s mnohými skvělými umělci – namátkou třeba s Nelly Furtado, Lupe Fiasko nebo Gogol Bordello. Koukněte na jeho minulá vystoupení na YouTube a jeho příští si nenechte ujít! Třeba zjistíte, že dubstep není z vesmíru. Howgh!

sakeé

foto: e_vita

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016