CLANEK

 

Geniální český varhaník žijící v NY, Ondřej Pivec, láká fanoušky na nové CD

Praha, New York – Český hudebník žijící již několikátým rokem v New Yorku, Ondřej Pivec (28), nedávno natočil první studiové album své tamní kapely zvané CPR Electrio. Vyjít má v březnu 2013 pod českým labelem Animal Music a finanční podporu desky by měl zajistit americký server Kickstarter.

 

Zkratka „CPR“ v názvu kapely se skládá z počátečních písmen příjmení tří hudebníků: Carter-Pivec-Růžička. Russell Carter je americký bubeník hrající s bývalým basistou od Jamese Browna; Karel Růžička Jr. je zase vynikající tenor-saxofonista a hráč na EWI, který ve Státech žije od roku 1998. Pivec, kterého známe především jako vynikajícího varhaníka na Hammondovy varhany, v této kapele hraje na elektronické klávesy obklopen syntetizátory. Je také leaderem kapely, která vznikla právě v New Yorku. Pointou celého projektu CPR je připravit eklektický mix funku, jazzu, soulu, R’n’B, hiphopu, gospelu a elektroniky ve třech lidech tak, aby kapela zněla jako by v ní bylo mnohem více lidí. „Publikum je často překvapené, že nám „chybí“ basák, že nemáme přednahrané smyčky, a jestli náhodou za pódiem neschováváme perkusistu nebo dalšího klávesistu!“ líčí nadšeně Pivec.

Ondřej Pivec
Desku jsme měli připravenou už dlouho, takže když nám kamarád nabídl nahrávací frekvenci u něj ve studiu, bylo jasno. Zmínili jsme to Petru Ostrouchovi z Animal Music, který o album ihned projevil zájem a tak jsme mohli začít. Měsíc jsme zkoušeli jako posedlí, a pak jsme všechno natočili během jednoho jediného dne,“ popisuje Pivec vznik své další desky, která je už v tuto chvíli natočená a čeká na postprodukci.

Právě postprodukce a distribuce desky je něco, nač musí ještě kapela získat prostředky. Rozhodl se proto využít nabídky jednoho portálu, který nabízí zprostředkování podpory projektům za velkorysé pomoci fanoušků, hudebních nadšenců a přátel: „Vzhledem k malému rozpočtu jsme se rozhodli využít amerického serveru Kickstarter, který umožňuje financovat projekty mladých umělců. Výhodou je, že pouze projekty, které fanoušci plně podpoří, se skutečně peněz dočkají. Začínáme ve středu, 28. listopadu. Zúčastnit se mohou všichni – podpora probíhá formou dražby, kdy účastník přihodí zvolenou částku za niž získá různé odměny odpovídající výši příspěvku. Každá pomoc je vítaná: všichni investoři se stávají součástí týmu, který zprostředkuje vydání skvělého alba,“ vyjádřila se k projektu manažerka Pivce, Dominika Janigová.

CPR Electrio často hraje na koncertech po celém státě New York, zahrálo si už i v České republice při příležitosti loňské klubové noci Spotlight festivalu Struny Podzimu, kde sklidilo nadšený obdiv. Nezbývá tedy, než doufat, že se Pivcovi podaří úspěšně sehnat finance k vydání nové desky, a těšit se na skvělý hudební zážitek.

Oficiální stránky umělce: www.ondrejmusic.com

Odkaz na CPR Electrio projekt na Kickstarteru: kck.st/Yo8KRd

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016