CLANEK

 

Aktuální česká a slovenská muzika zmapována zásluhou finské značky Top Billin!

Koncem ledna vyšla dlouho připravovaná kompilace, která si dala za úkol okolnímu světu ukázat, že i v Čechách a na Slovensku se dělá aktuální a svěží taneční muzika...

 

Kompilace vyšla na finském labelu Top Billin a o selekci tracků a výběr i oslovení producentů se postaral pražský projekt Neo Violence, který vede DJ dMIT.RY. Osloveno bylo celkem 8 producentů, 4 z Čech a 4 ze Slovenska. Jmenovitě se jedná o Veit B (České Budějovice), side9000 (Litomyšl), Plaza Restaurant (Brno), Dryman (Mělník/Praha), Embryo (Košice) a bratislavští Bad Mojo, Mitewort a Kepikei. Žánrově je kompilace velmi pestrá, o čemž napovídá sám seznam producentů. Jsou v ní prvky UK funky, acid house, techno, bass, electro house a další, ale přitom stále působí konzistentním dojmem a skvěle reflektuje momentální dění na taneční scéně ve světě.

Top Billin
Už před vydáním získala tato kompilace mnoho pozitivních ohlasů z různých koutů světa, některé tracky se objevily v mixech a pořadech dosti renomovaných DJů. Momentálně je kompilaci možné zakoupit ve všech hlavních digitálních obchodech:

Top Billin Digital Store

Beatport

Juno

iTunes

Amazon


Traxsource

Trackitdown

Ukázky si můžete poslechnout zde:
 
VARIOUS ARTISTS - CZ / SK EP (CZECH + SLOVAK PRODUCERS) [PREVIEW] by TOPBILLIN

Juno review:

"A truly Euro release, this new collection from Finland's bass aficionados Top Billin, sees the label source hot upcoming Czech and Slovakian talent. Dryman kicks things of in a proper carnival fashion with the percussive frenzy of "Trombona", "Bratislava Bass" sees Bad Mojo look to 80s electro for inspiration, Mitewort's "Country Club" is all deep house, while Veit B "Night Rider" goes for hands in the air trance synths. However it's Side9000's storming bleepy electro-house number, "My Hood", that really steals the show."

Jako bonus byl přes on-line magazín XLR8R nabídnut veřejnosti track od Mitewort "Country Club" ke stažení zdarma.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016