CLANEK

 

Ohm Square chystají návrat, první bude "Resist dance EP"

Na podzim vychází u Starcastic Records páté řadové album Ohm Square. Jeho předzvěstí je Resist dance EP, které obsahuje tři skladby.

 

Od vydání alba "Taking Shape" uběhlo už více jak pět let a v táboře Ohm Square došlo k několika změnám - ty jsou však předzvěstí věcí budoucích. Ohm Square nyní fungují pouze jako duo Jan Čechtický a Charlotte Fairman, doplněné (nejen koncertním) hostem Mirkem Lackem. V tomto složení usilovně pracují na pátém (zatím nepojmenovaném) albu, které by mělo vyjít na podzim roku 2013. Předzvěst mu bude dělat třískladbové "Resist Dance EP", to se na digitálních platformách objeví již ve čtvrtek 28. února. Nový materiál je zahalen do melancholie a potemnělých elektronických ploch, nad nimiž vyčnívá nezaměnitelný vokál Charlie One - opět se tedy dočkáme posuvu do nových zvukových rovin, jak už se u Ohm Square stalo dobrým zvykem.

"Resist Dance EP" se dočká i své vizuální stránky. Těmi budou tři původní videoklipy, ke každé skladbě zvlášť, nad kterými dohlédne trojice rozdílných režisérských pohledů. Této nezvyklé úlohy se ujali Jan Šíma, Jan Drozda a Michal Pekárek. Samotná videa jsou nyní ve finální, produkční fázi a brzy se dočkají své premiéry. Zvuk i obraz k EP poprvé představí Ohm Square v Galerii Tiskárna už ve středu 27. února.

Víc info na eventu: www.facebook.com/events/359932147453811/?ref=22

Ohm Square debutovali s albem "Ohmophonica" (1997), jednalo se o první tanečně orientovanou nahrávku u nás, která se pohybovala na styčných bodech drum'n'bassu a breakbeatu. Za druhé "Scion" (1999) získali ocenění Akademie populární hudby Anděl v žánru "Dance And Hip Hop" (1999/2000) a posluchači Rádia 1 je souběžně zvolili za skupinu desetiletí. Velký návrat přišel s následnou "Love Classics" (2005), na které vykročili do podoby na vlnách nu-poprocku. Zatím poslední je žánrově opět neohraničená "Taking Shape" (2007).

Ohm Square - Resist dance EP / tracklist:
1. Woodie Boogie
2. Humanic
3. Sweet Love (Moonshine mix)
MP3 / FLAC DOWNLOAD / iTunes
Deadred / Starcastic Records
Vychází 28. 02. 2013

http://www.ohmsquare.com
http://www.starcasticrecords.cz
http://www.deadred.sk

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016