CLANEK

 

Brazil Runner´s Flashback: Marco Bailey

Na minulý pátek jen tak nezapomenu. 2 v 1, řekl by jistě marketér nějaké úspěšné firmy na výrobu šampónů. Running a následně hraní s mistrem Baileym. K Marcovi mám již velmi dlouho osobní vztah, něco přes 4 roky jsem pracovně pobýval v belgickém Gentu a do bruselského klubu Fuse, kde měl Marco dlouho svou residenturu, jsem v té době chodil velmi často. Mám tedy s jeho osobou a tvorbou spojenou jednu etapu svého života. Když mi Aleš Bleha někdy v lednu volal, že se v květnu uskuteční akce Summer of Love clubbing v klubu Yes právě s Marcem, byl jsem nadšený. Akce se pak z technických důvodů sice přesunula na 19. 7. a Marco na ní oslavil své 43. narozeniny. Já svým setem o půl 6 ráno akci uzavíral a přiznám se, že jsem si ji tentokrát užil opravdu naplno. Více čtěte v mé reportáži níže.

 

Den D. Pátek, pozdní odpoledne. Společně se šéfem klubu Yes, Francouzem Wiliamem, a Alešem Blehou ladíme poslední detaily dnešního večera. Na 20:30 je plánovaný přílet pravidelné linky z Barcelony, kterou dorazí dnešní hvězda. Na webových stránkách letiště si aktivuji službu informace o příletech formou sms a záhy mi přichází zpráva, že letadlo je o 30 minut opožděno. Na letiště s Alešem přijíždíme zcela na čas. Po necelých 10 minutách se už v příletové hale vítáme se starým známým.

bailey

Marco letí přímo z Ibizy, kam se v neděli opět vrací, aby zahrál s přáteli na akci We Love @ Space. S jakou tedy asi přilítá náladou, co myslíte… ? :) Vysmátý jako vždy a v dobré kondici zjišťuje detaily dnešního večera. I když jej ubezpečujeme, že to není vůbec nutné, Marco si přece jen mění pár desítek EUR na naši tvrdou měnu.

bailey

Po cestě z letiště v autě diskutujeme na téma scéna v České republice. Marco vzpomíná na spoustu svých hraní v Česku, vyptává se, jak populární je momentálně techno. Když ho ujišťuji, že v posledních letech má tento styl opět vzestupnou tendenci, je šťastný.

Přijíždíme k hotelu Hilton, kde Marco spí. S Alešem mu asistujeme na recepci při ubytování. Dobu vyřízení nezbytných formalit si krátíme společnou fotkou.

bailey

Vše je v pořádku a Marco mizí v hotelovém výtahu. Odvážím Aleše do klubu Yes a já jedu ještě na chvíli domů připravit si své věci na hraní. Půl hodiny po půlnoci opět parkuji před Hiltonem, Marco je zde na vteřinu včas. Po 5 minutách jsme u klubu.

Po vstupu do Yesu Belgičana obklopí asi 30 osob. Marco se se všemi srdečně vítá, rozdává autogramy a fotí se.

bailey

Aleš přináší jako první gratulant obrovskou kytici slunečnic za Summer of Love.

bleha

Musím říct, že Marco je skutečně dojatý a má slzy na krajíčku. Svolil se svým hraním na Brač Summer of Love, čímž dále rozšířil již tak velice zajímavý line up Alešovy plavby lodí po Chorvatsku.

Jako další gratulanti přicházejí zástupci klubu Yes, Francouz William, produkční Jonáš a další. Jako svůj dárek nesou dort s logem MB Electronics. Bomba. Otevírá se champagne a kluci si připíjejí na Marcovo zdraví.

bailey

Dort je rozkrájen a Marco se staví za CD playery. Parketnící mají ruce nad hlavami a show může začít.

Já s Ravicem na baru otevíráme láhev vodky a naše jízda končí v 8 ráno, kdy přicházím po svém closing setu aka Callboy domů. Pocity? Jedoznačně úžasné.


Další super mejdan, parádně jsem si zahrál pro výborné publikum a od kámoše Marca jsem dostal kupu podpultových tracků.

Děkuji moc a více takových akcí, přátelé!

BRAZIL RUNNER


PS: Extra thanks to Ravic and Marcel DJPeat for  instalation 800W monitors!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016