CLANEK

 

Jacques Kustod debutuje pre Exitab

Potemnelé housové rytmy skombinované s drone pasážami a field recordings z Petržálky. Noisové plochy a presakujúce kozmické vibrácie. Eskapizmus skrz zvuk, repetícia ako neoddeliteľná zložka skladačky. Tak nejako znie nové EP "Hit The Lights", debutový release pre Exitab od pána menom Jacques Kustod.

 

Viac než zdatne mu sekundujú jeho remixoví kolegovia: maďarský producent S Olbricht z rešpektovaného labelu Opal Tapes, tajomný Still Life, lokálny Stix a pražská formácia Lightning Glove. Stále verný odkazu noisovej scény, "Hit The Lights" vychádza ako limitovaná kazeta dodávajúca výslednému zvuku nános šumu, ktorý môže byť v dobrých rukách nástrojom pohlcujúcej atmosféry.

Takto píše o "Hit The Lights" magazín SGR GLDR:

http://sugarglidermusicnews.com/blog/2013/11/15/lets-hit-lights-jacques-kustod-exitab/

...a takto pekne rešpektovaný poľsky mag Nowa Muzyka:

http://www.nowamuzyka.pl/2013/11/23/jacques-kustod-hit-the-lights/

Exitab na zimu chystá niekoľko ďalších kazetových releasov. Na vynovenom webe labelu si môžete vypočuť aj ďalšie jesenné novinky: Stroonov album "Impremanence", kombinujúci elektroakustické a čisto akustické kompozície. Electronic Beats dáva do pozornosti vynikajúcu dark-ambientnú výpravu "Tides of Voltage" od debutujúcich .soundscapes. Tí sú zaroveň najnovším prírastkom v pravidelnej sérii mixov Panorama Exitab.

Viac aj na: www.facebook.com/exitab

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016