CLANEK

 

R.I.P. Guru Josh

Jistě jste zaregistrovali, když v médiích pár dní před koncem roku 2015 proběhla smutná zpráva, že zemřel hudebník Guru Josh, autor známého hitu "Infinity" z roku 1989, která všechny fanoušky jistě šokovala. Guru Josh (vlastním jménem Paul Walden) zemřel na Ibize 28. prosince 2015 za neznámých okolností ve věku 51 let - médiím to potvrdil jeho agent Sharron Elkabas. Na tuto zprávu některá média reagovala spekulacemi, že úmrtí způsobily drogy. My tady spekulovat rozhodně nebudeme, a raději si připomeneme, kdo to vlastně Guru Josh byl...

 

Paul Walden se narodil 6. června 1964 v Jersey. Po studiích stomatologie v roce 1984 započal svou kariéru hudebníka hrou na klávesy v nočním klubu Sands v Jersey. V roce 1988 následoval přesun do Londýna, kde hrál se svou rockovou kapelou Joshua Cries Wolf, poté ale přešel z rocku na vlnu house music, která v té době zažívala obrovský boom, a v roce 1989, už jako Guru Josh, vydává skladbu "Infinity", také známou jako "Infinity (1990's... Time for the Guru)" a stejnojmenné debutové album. Originální verzi si můžete poslechnout na YouTube.



Skladba "Infinity" dosáhla velkého úspěchu v Evropě, zejména v Německu, Velké Británii, Portugalsku a Rakousku, později byla také re-masterována a znovu vydána v nejrůznějších verzích (nejvíce populární je asi remix, o který se postaral Klaas), a dostává se jí určitý úspěch i v roce 2008.



Po úspěchu "Infinity" se Paul přestěhoval na Ibizu, kde se věnoval umění, působil jako booking agent a pracoval také jako video grafik pro MTV. V roce 2010 vydal singl s názvem "Frozen Teardrops" a v roce 2011 vypustil skladbu "Love Of Life" laděnou do modernějších poloh house music. Věnoval se také 3D glass artu, své výtvory nazývané "Louie Fabrix" následně prodával na malých výstavách v New Yorku, Madridu, Paříži a Berlíně. Paul Walden aka Guru Josh zemřel 28. prosince 2015 na Ibize ve věku 51 let. Zanechal po sobě nespočet skvělých tracků a za svou kariéru se zapsal mezi legendy rave a house scény.

stanjah

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016