CLANEK

 

Boris Carloff má dnes koncert za přítomnosti kamer České televize

Movefestival, premiérový mezinárodní klubový festival v listopadu minulého roku představil tvorbu elektronického průkopníka a hudebního inovátora Borise Carloffa ve spojení s pražským smyčcovým seskupením Amo La Musica Quartet. Toto jedinečné vystoupení se uskuteční znovu již ve čtvrtek 14. ledna za přítomnosti kamer České televize v Hranicích na Moravě.

 

V rámci dalšího dílu oblíbeného čtrnáctideníku Kombo, vysílaném na ČT ART, budou moci fanoušci hlavního protagonisty nahlédnout do zákulisí příprav koncertu, který se koná v divadelním sále malebného areálu z 18. století Stará Střelnice v Hranicích na Moravě. Volba místa nebyla náhodná a proč právě Hranice a nikoli lokace jako Praha či rodné Brno, poodkryje Boris Carloff během několika rozhovorů s moderátory pořadu Pavlem Kučerou a herečkou Johanou Matouškovou. Ohlášení premiéry dílu v době vydání tiskové zprávy nebylo známo a aktuální přehled mohou diváci sledovat na stránkách samotného pořadu

Boris Carloff

Boris Carloff, uznávaný hudebník, zvukový experimentátor a producent zaujal českou a zahraniční kritiku dvojicí studiových desek "The Escapist" (2012) a "Morphosis" (2014), kde za první jmenovanou obdržel Cenu české hudební kritiky Apollo 2012 a současně získal dvě sošky hudební ceny Anděl 2012 (Nejlepší album v žánru elektronická hudba a Nejlepší klip roku za video k písni "Falling") z celkových pěti nominací. 



Začlenění vážné hudby do repertoáru bylo pouze otázkou času, neboť jako vystudovaného houslistu jej klasika intenzivně doprovází celý život. Již na podzim minulého roku nastínil v médiích, že i další album bude v podobném duchu: "Půjde o moderní vážnou hudbu s elektronickými prvky, ale vyjde pod mým občanským jménem Milan Havrda." Paralelně jako Boris Carloff pracuje na třetí studiové desce, kterou by rád dokončil nejpozději do jara příštího roku.



Ve Staré Střelnici vystoupí se svojí koncertní kapelou – Marcel Vlček (bicí / např. Laco Deczi, Jiří Stivín), Jan Andr (klávesy / Support Lesbiens, Tonya Graves), Jakub Antl (basa / Nightwork), Terezie Kovalová (violoncello / Republic Of Two, Vladivojna La Chia) a s pražským smyčcovým kvartetem Amolamúsica Quartet, složeném z absolventů a studentů Pražské konzervatoře – Anna Kalhausová (violoncello), Filip Zaykov (housle), Adam Pakosta (housle) a Vojtěch Eberhart (housle), a společně projdou oběma póly posledních desek, temnějšími zákoutími alba "The Escapist" i uvolněnější a křišťálově čistou deskou "Morphosis", která vznikala na Islandu. 

Detail koncertu zde. Stará Střelnice, Hranice v 19:00. Vstupenky k dostání v předprodeji za cenu 99,- Kč (www.starastrelnice.cz) nebo na místě: 149,- Kč.

WEB
www.boriscarloff.com

AUDIO
https://soundcloud.com/boris-carloff

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016