CLANEK

 

Flux a Roxtar vybojovali 3. místo na IDA World Final 2015

Není to tak dlouho, co jsme vás zvali na soutěž v technickém DJingu DMC Championships CZ/SK, která proběhla 26.9. 2015 v Brandýse nad Labem a jejímž absolutním vítězem se pro rok 2015 stal DJ Flux, který doposud v kategorii jednotlivců dosahoval maximálně na 2. místo (2010-2013). Což v dobách, kdy se účastnil velikán českého turntablismu DJ Five z Brna, který letos působil v porotě, bylo bezpochyby nemalým úspěchem...

 

To samozřejmě neplatilo v případě Fluxovy teamové účasti v rámci (aktuálně jediného aktivního) battle teamu v ČR, jímž je Trouble Team, který s úspěchem převzal štafetu po legendární Questablists crew a drží 4 tituly v rámci DMC CZ/SK. Aby toho nebylo málo, povýšili český teamový turntablismus o další úspěchy a to hned ve světovém měřítku. V roce 2012 skončili na 5. místě ve světovém finále DMC, které následující rok 2013 posunuli dokonce na 3. místo.

IDA World Final
Ačkoliv mnozí z vás mají Trouble Team spojený se dvěmi jmény DJ Flux a DJ Friky, není novinkou, že od roku 2013 team přibral jako hosta posilu. Tou DJ Roxtar s ohledem na poslední dosažené výsledky bezpochyby je, tedy alespoň co se kategorie "Show" týče. Mimo jiné DJ Roxtar letos vystupoval například jako "PERFORMER DJ" při hokejových zápasech v O2 Areně na Mistrovství světa v hokeji 2015 v Praze. Letos se rozhodli DJ Flux a DJ Roxtar spojit síly a vyrazit v sobotu 5.12. 2015 do polského Krakowa na další prestižní soutěž IDA WORLD DJ Championships 2015. Ta v roce 2007 v podstatě navázala na dřívější soutěž ITF, kterou bylo potřeba zmodernizovat a zatraktivnit. Tentokrát však vyrazili Flux a Roxtar jako spojení dvou jednotlivců, tedy nikoliv jako Trouble Team. A jak to dopadlo?




Skvělou zprávou pro český DJing je, že Flux a Roxtar letos obsadili skvělé 3. místo v kategorii "Show"! Před nimi z osmi finálových teamů zůstali jen druhý DJ Chell z Ruska a vítězní Scratch Warriors, kteří soutěžili na domácí půdě. Roxtar po soutěži prohlásil: "Příští rok si v obou soutěžích troufáme rovnou na zlato!" Gratulujeme a budeme fandit! Mimochodem mezi hlavními hosty soutěže se objevil "guru" světového turntablismu DJ QBERT nebo také skvělý DJ WOODY. Nezní tedy vůbec špatně, že v přítomnosti právě těchto jmen se na 3. místě objevila také Česká republika. V rámci IDA WORLD DJ Championships tak Flux a Roxtar navázali na úspěch z roku 2013, kdy v kategorii jednotlivců skončil (v ČR ještě dosud nepřekonaný) DJ Five na 2. místě. Vítězem letošního ročníku se stal DJ Skillz z Francie.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016