CLANEK

 

V Praze byla otevřena nová škola DJingu

Musartedo. Tak zní název nové školy, která poskytuje vzdělávání v oblastech DJingu, hudební produkce, sound designu, hudební tvorby pro vizuální média a práce ve studiu. Škola zahájila svoji činnost 23. ledna a svým studentům nabízí také možnosti využití tréninkového centra, kde si mohou vyzkoušet práci s nejrůznějším studiovým a DJ hardwarem, a rozvíjet tak své tvůrčí schopnosti.

 

Studentem školy se může bez přijímacích zkoušek stát úplně každý, kdo má zájem o hudební tvorbu a věci s ní spojené. Velká pozornost je zde věnována mladé generaci, kurz Teenager DJ producer nabízí možnost studia elektronické hudby žákům už od dvanácti do devatenácti let. Ti se tu seznámí s nejširšími formami DJingu, dále se naučí tvořit vlastní skladby, nahrávat a obohacovat je kreativním způsobem o vlastní samply a efekty.

Musartedo

Projekt Musartedo vznikl ve spolupráci s předními tvářemi tuzemské hudební scény. Mezi instruktory najdeme třeba Jaromíra Helešice, skladatele a producenta spojeného především s kapelou Support Lesbiens, Roberta Jíšu, jehož portfolio obsahuje mezinárodně ceněné projekty Aldabra a Echoes of Time, Ondřeje Jiráska, DJskou scénu zde potom zastupují DJ Subgate nebo DJka IM Cyber.

Musartedo

Více informací najdete na internetových stránkách školy nebo na facebooku.

stanjah

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016