REPORT

 

Report z vystoupení Andhim v Roxy od čéši

S hrajícími dvojicemi se nám v posledních týdnech roztrhl doslova pytel. Roxy svou popularitu utvrzuje jedním lepším jménem než druhým a sází nám neskutečné mejdany, jak mistři zahrádkáři své ředkvičky. Dvojice fousatých chlapíků z Německa, Simon Haehnel & Tobias Müller aka ANDHIM, přijela Roxy rozpumpovat svou nabitou house music. Jak moc se jí to povedlo, kolik nás tam bylo, a jestli je to bavilo, o tom bude pár odstavců níže...

 

Zazvonil mi budík, ale ne klasicky v půl sedmé ráno všedního dne, ale v pátek lehce před dvanáctou v noci... Lehký odpočinek není před protančenou nocí na škodu a před klub jsem se dostal v krásný čas - v půl jedné ráno. Co jsem to však viděl před klubem? Mumraj lidí, přes který byly sotva vidět vchodové dveře! Pro někoho pruda, pro mě znamení skvělého mejdanu a narvaného klubu. Já to za ty roky prostě beru jinak, než dřív - hodně lidí, vedro, dobrý zvuk - ty nejlepší ingredience pro ten správný drive a párty!

Andhim

Uvnitř jsem se ještě musel vypořádat s čekačkou na šatnu, zbývalo jen rychle sehnat něco k pití a obsadit malý kousek místa na pódiu za DJs, jelikož pánové již pomalinku přicházeli... Nástup byl epesní, publikum kvílelo jak pneumatiky sportovního vozu v zatáčce na Nürburgringu. Pánové nepůsobí na hudební scéně zase až tak dlouho, ale už když jsem je slyšel minulé léto na letním festivalu CLICK CLACK v Drážďanech, bylo jasné, že rozhodně patří mezi tu populární špičku, která ovládne davy svou podmanivou house music.

Andhim

Nevím, čím to je, ale zdá se, že v Roxy to DJs vždy tak nějak trošku víc urvou, nechají se strhnout báječným davem a valí to do nás v trochu našláplejším tempu, než u nich bývá zvykem... Pro někoho možná na škodu, pro mnohé velmi příjemné taneční tempo. Andhim se bavili, hráli nejen svou tvorbu, ale i pro mě absolutně neznámé tracky a užívali si plný klub, jenž praskal ve švech. Roxy je fenomén a nepředpokládám, že jej někdo někdy překoná.

Andhim

Když se už zdálo, že by měl být pomaličku konec jejich vystoupení, vůbec se jim nechtělo zpoza pultu, a tak si pánové dali o hodinku setu navíc. Fattymu, jakožto správnému gentlemanovi, to nevadilo a svým kolegům ponechal volnou ruku v řádění před stále neskutečně narvanou a rozpálenou Roxy. Když tam pak šoupli svůj hit "Boy Boy Boy", bylo to, jako kdyby někdo do rozžhaveného kotle vhodil barel s benzínem. Roxy vybuchla v jásot, pískot a les rukou zaplnil nádherně nasvícený klub. Řeknu vám, že tohle bylo zase něco, co prostě musí vykouzlit úsměv na rtech všem, kteří milují dobrou music.

Andhim + Fatty M

Chlapci se pak ochotně vydali na různá focení s fanoušky a otěže převzal do svých rukou Fatty M. Já toho chlapíka prostě mám nejvíc rád, když hraje ráno. Jemu to tak sedí, užívá si to stejně jako my za ním, před ním a vedle něj. Hrál hodně svižně a jelikož už byla dost pokročilejší hodina, ne každý to tempo zvládal. Výhodou bylo trochu více místa na tančení a i lepší vzduch v klubu, a když pustil pecku od Caribou, musel jsem si to štěstí nahrát i pro generace budoucí. Víte, hudba je pro mě opravdu tím největším blahem, mou radostí a když vidím kolem sebe spokojené lidi, jak tančí, baví se a nemyslí na problémy, je to strhující! Bohužel únava byla neúprosná a i když přicházela pozvolna, bylo na čase vyrazit k domovu. Odcházel jsem před úplným závěrem, ale zase tak spokojen a rád, že jsem u toho mohl být... Díky Roxy, brzy opět nazatančenou!

čéša

foto: Rxyz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016