CLANEK

 

HW-News: Technics SL-1200 se vrací do výroby

Legendární řada gramofonů Technics SL-1200 se vrací do sériové výroby. Pokud byste si ho chtěli pořídit, počítejte s tím, že budete muset prodat minimálně ledvinu...

 

Koncern Panasonic zhruba před rokem oznámil, že znovu uvede na trh řadu nových gramofonů SL-1200, tentokrát pod označením GAE. Tato řada měla být uvedena v rámci restartu jeho hi-fi značky Technics a mělo se tak jednat o limitovanou edici (1.200 ks) gramofonů za prémiovou cenu.

Technics

Původním záměrem nebyl návrat do DJ segmentu (kde Technics skončil spíše omylem), ale přeorientování značky Technics zpět na hi-fi segment, určený pro audiofilní jedince, co nemají hluboko do kapsy. Zároveň se také jedná o průzkum, zda je na trhu stále zájem o gramofony řady SL-1200, na který by Panasonic případně mohl navázat zahájením sériové výroby. V případě že byste si chtěli tuhle srandu pořídit, tak se připravte, že za jeden (!) gramofon zaplatíte celých 3.300,- $. Bohužel se tedy díky této cenové politice Panasonicu doopravdy podařilo odstřihnout celý DJ segment, protože za takovouto sumu dnes pořídíte klidně i 4-6 kusů starších SL-1200 z druhé ruky (záleží na stavu), nebo nejnovější přehrávač od Pioneeru. Aby Panasonic alespoň trochu ospravedlnil takovouto cenovku, vypustil do světa video ukazující proces výroby těchto gramofonů, které nám má osvětlit, jak náročný proces to celé je.

Video: Proces výroby

Pokud vás tedy výše uvedené video nakonec o koupi přesvědčilo, a i se životem o jedné ledvině byste se smířili, máte stejně smůlu - všech 1.200 kusů už je totiž rozebráno. V Japonsku, kde prodej začal už v dubnu, byla prý první várka 300 kusů rozebrána během 30 minut! Nám méně šťastným (a movitým) nezbývá tedy než čekat na levnější variantu SL-1200G, která prý právě vstupuje do sériové výroby a na trh by měla dorazit během letošního podzimu.


rudy

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016