CLANEK

 

Smeti vydal u Oleeva Records singl zdarma ke stažení

V prosinci loňského roku vznikl nový label Oleeva Records. Tuto nyní poměrně velkou a celosvětově propojenou síť hudebních a uměleckých nadšenců založili dva producenti - Will Spence pocházející z Velké Británie a Idean Hashemian z USA. S Ideanem se tento rok potkal pražský producent Vojtěch Smetana aka Smeti v jeho rodném Los Angeles, kde si měli možnost společně zajamovat v jeho studiu. Celý koncept labelu vznikl na chorvatském ostrově Hvar a inspiraci pro jeho název našli kluci u tamních olivovníků. Tento nový a zatím velice komorní label je založen na myšlence propojování lidí z celého světa, kteří milují nejen elektronickou muziku, ale mají i cit pro vizuální umění. Tato rodina, jak Will svůj label velmi rád nazývá, nyní čítá 25 členů z celého světa. Vesměs všichni jsou spolu často v kontaktu, nazvájem si posílají nové rozpracované kousky, samply, fotky, videa, navzájem se remixují a pracují na společných věcech.

 

S každým novým vydáním je vyroben originální kus grafiky, která je vytištěna na bambusový papír a rozeslána mezi autory hudby a remixů daného releasu. Hudebním stylům se příliš meze nekladou, ale samozřejmě zvukově vše musí sedět do konceptu. Oleeva je především o organických perkusích "field recordings" a různých ambientních náladách povětšinou doprovázených pomalejším rovným beatem. To, co na labelu rozhodně neuslyšíte, je generické techno a tovární "presety".

Nyní přichází na řadu již sedmý release s řadovým číslem OLV007, o který se postaral právě zástupce této famílie z Čech, Smeti. Jeho singl nese název "Serpentine" a obsahuje kromě original mixu ještě dva povedené remixy. První má na svědomí rodák z Francie Anthony Burgos se svým projektem Feelnoize, druhou verzi tracku "Serpentine" pak servíruje zatím méně známý, ale neméně talentovaný Gerard Scott. Dosud si můžete všechny releasy z Oleeva Records, včetně Smetiho "Serpentine", stáhnout zdarma.

Smeti - "Serpentine" (free download)



Další release se již chystá a sice velká kompilace "MASAI", která už bude, narozdíl od dosavadních releasů, za nějaký ten menší poplatek k zakoupení na portálu Bandcamp.

Zde najdete výčet jmen, která se zatím na tomto labelu objevují:

Notte Infinita, Rudy, Idem Nevi, Josh Gregg, James Henry, Feelnoize, Idyll Thomas, Dom Townsend, Ferris, Phrene, Tom Frankel, Dead-Tones, Kotu, Sam Goku, Enzer, Arude, Astrea, Good Intention, We Are Alien, Liam René, Quelaan, Nicolas, Smeti, Croft, Bird Noire, Bmbmnd, Felix Wittich

Oleeva Records:


Smeti:


Rozhovor s Willem Spencem, zakladatelem Oleeva Records, si můžete přečíst zde.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016