CLANEK

 

Muzeum moderní elektronické hudby otevře brány na jaře

Od prvních zpráv o plánovaném otevření Frankfurtského muzea moderní elektronické hudby (Frankfurt Museum Of Modern Electronic Music – zkráceně MOMEM) v roce 2015 uběhl už nějaký ten pátek a mnozí z nás už ani nedoufali v to, že se tento ojedinělý projekt kdy podaří dotáhnout do konce. Teď to však vypadá, že se roky čekání začínají vyplácet, a toto muzeum, jež je koncipováno do prostředí pop-up prostoru, na jaře skutečně otevře!

 

Jeho zasazení do tohoto místa však podle dostupných informací bude pouze přechodné, a to na dobu dvou až čtyř let, než se ve městě podaří najít vhodnější prostory. Muzeum svým návštěvníkům nabídne širokou škálu exponátů a speciálních vitrín, popisujících jak současnou technokulturu, tak i historii a současnost ostatních stylů elektronické hudby. Jeho moderní prostory budou dále rozděleny do oblastí zaměřených na původ a historii, nástroje a technologie, styly elektronické hudby, grafiky, designu a umění, módy a globálních hnutí. Kromě exponátů bude frankfurtské muzeum také představovat exkluzivní promítání filmů, přednášky a četby.

MOMEM

Mnoho umělců podporovalo muzeum od prvního oznámení jeho činnosti včetně Karla Hydea a Ricka Smitha z elektronického projektu Underworld, který prohlásil: "Kde najdete lepší místo pro muzeum moderní elektronické hudby než ve Frankfurtu? Vždyť je to jedno z velkých měst, kde se utvářela technokultura".

MOMEM


Pop-up prostor Frankfurtského muzea moderní elektronické hudby své brány otevře v dubnu letošního roku.


stanjah

Zdroje: Mixmag, www.momem.org

Sledujte také:

http://www.momem.org/

https://www.facebook.com/MOMEM.FRANKFURT/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016