CLANEK

 

Kletis má venku už druhé album

O Kletisově tvorbě jsme před časem informovali v souvislosti s jeho nedávným "Orphic EP", které vyšlo v únoru na mexické značce Secuencias Temporales. Severočeský producent Dominik Knap neboli Kletis se nyní vrací a představuje své v pořadí druhé dlouhohrající album jménem "Saudade", jež přímo srší experimentální elektronikou a nevšedními nápady se společným jmenovatelem a to dechberoucí atmosférou!

 

Inspirován bohatou krajinou sudetských lesů Kletis formuje svou hudbu z terénních nahrávek, modulárních syntezátorů a dalších hardware zdrojů. Jako by posílal roztříštěnou pohlednici vyobrazenou z melancholických dnů, které na severu prožívá. Přináší tak přírodovědné zasněné album vytvořené z organických rytmů, jež hrají všemi smysly. Celkem osm skladeb posluchače zavede na hlubokou introspektivní zasněnou cestu napříč hudebním spektrem experimentální elektroniky, ambientu a tajemného deep techna. Tato cesta vyžaduje čas a především ochotu nechat se vtáhnout do děje, který si během poslechu budete moci sami domyslet. Nečekejte žádné taneční rytmy a euforii, věřte ale, že zážitek to bude o to více intenzivní.



Album vyšlo 1. května skrze Accents Records a k dostání je prostřednictvím portálu Bandcamp na kazetě nebo v digitální podobě.


Pavel Aeling

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016