CLANEK

 

Na Radiu 1 proběhne den s hudebníky

Ve středu 18. května proběhne na Radiu 1 další ročník Dne s hudebníky. Stejně jako v předchozích letech dostanou prostor jak mladé naděje české hudební scény, tak i protřelejší hudebnice a hudebníci. Ve dvouhodinových směnách si vysílání Radia 1 převezmou Idea, Aiko, Josefina Dusk, David Pomahač, Spiral Sadness a Toyota Vangelis. Posluchači se můžou těšit na nečekanou a inspirativní selekci hudby od výrazných osobností naší domácí hudební scény.

 

Program Dne s hudebníky:

06:00 - 08:00 = Idea
08:00 - 10:00 = Aiko
10:00 - 12:00 = Josefina Dusk
12:00 - 14:00 = David Pomahač
14:00 - 16:00 = Spiral Sadness
16:00 - 18:00 = Toyota Vangelis

Idea

Rapper, producent, Ty Nikdy label papá, podcaster, nezdolný spojovatel netušeného a důsledný hudební nerd. Malý Pepek vyrostl a vysílá zásadní tempa, kde vrství beaty, slova a lidi. Za poslední rok doporučujeme kolektivní album "O beatech a lidech" či spolupráce na písních Annet X nebo Protijed.

Aiko

Elegantní kulturní cestovatelka, která srší nesmírně nakažlivou energií pro pop v tom nejlepším slova smyslu. Vše podtrhuje teoretickým základem formou studia hudební produkce v Londýně. Vzorem k pochopení oprávněné sebedůvěry může být podobný přístup jako Florence and the Machine a další.

Josefina Dusk

Od sofistikovaných elektronických experimentů k exaltovanému popu jiného universa. Josefína Dušková, podobně jako Aiko, načala svou kariéru v britské metropoli. Následně svůj přístup fantasticky ohnula skrz nesourodou tuzemskou scénu. Je libo Bratty sci-fi fetish synth pop?

David Pomahač

Zkušený hudebník a písničkář čerstvě přichází s vynikající druhou deskou "Neviditelný". Na ní své ostře srozumitelné texty kombinuje s prostornými beaty Martina Tvrdého. Život je příliš vrstevnatý, ale David ho dokáže rozebrat s odzbrojující lehkostí. A to není jen tak. Se stejnou vášní se věnuje i poslechu hudby ostatních, tak schválně, jaká bude jeho osobní selekce v rámci tohoto speciálu.

Spiral Sadness

Hudebník a umělec Míša Drozen tvoří jeden ze základních kamenů senzačních country outsiderů Dingo. Sám se ale se svým kazeťákem noří do tajů přísných lo-fi výpovědí. Emíčko namazané na chleba a SoundCloud život silnější reality.

Toyota Vangelis

Václav Peloušek bastlí instrumenty a sám sebe nakopl do výjimečné dráhy sólového hudebníka. V jeho dokonale odcizeném zpěvu se zrcadlí enviromentální smutek, digitální odcizení, či postironický podtón současného queer popu. Vítá vás třetí galaxie.

Radio 1

FB událost

Partnerem Dne s hudebníky je Moleskine, obchod s legendárními zápisníky a diáři v Bělehradské ulici a na www.moleskine.cz.
 
Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+.

Více informací najdete zde, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016