CLANEK

 

Projekt Hidden Orchestra má venku nové album

Dosud nevydané skladby, remixy i přepracované kompozice soundtracku oceňované plošinovky Creaks studia Amanita Design představí Hidden Orchestra na novém albu "Creaks: Bonus, Live & Remixes". Nové album přináší sedm dosud nevydaných skladeb z původního soundtracku Creaks, dvě rozsáhlé přepracované verze pro živou kapelu a sedm remixů od různorodých umělců jako Floex, Poppy Ackroyd, Ben Lukas Boysen či ZKA4T. Navazuje tak na desku "Creaks Soundtrack" z roku 2020, která stejně jako novinka vyšla u českého vydavatelství Minority Records. "Creaks: Bonus, Live & Remixes" vychází pouze digitálně, v současnosti vyprodaný "Creaks Soundtrack" (2020) se dočká vinylové reedice v první polovině příštího roku. "Creaks: Bonus, Live & Remixes" je k poslechu na všech streamovacích platformách.

 

Hidden Orchestra je projekt britského skladatele, multiinstrumentalisty a producenta Joea Achesona. Ten zpracovává nejrůznější hudební vlivy, k tvorbě zve pestrou škálu umělců, aby vzápětí stvořil svůj "skrytý orchestr".

Hidden Orchestra
Barevný zvukový svět Hidden Orchestra, v němž se snoubí vlivy elektroniky, folku či post-rocku, je na "Creaks: Bonus, Live & Remixes" obohacen o taneční experimentální techno, jemně vybrnkávané ambientně moderní klasické plochy i výtrysky basklarinetového free-jazzu. Na výsledku se podílí také umělá inteligence.

Hidden Orchestra
Živé verze skladeb "Bridges a Three Islands" byly nahrány v květnu 2022 v lucemburském klášterním prostoru Neimënster s aktuální sestavou Hidden Orchestra, jíž tvoří Joe Acheson na basu a elektroniku, Jamie Graham na bicí, klarinetista Jack McNeil a cellistka Rebecca Knight. O studiový mix se postaral inženýr Tim Southorn. V nejnovější inkarnaci Hidden Orchestra se důraz přesouvá od přesné repliky studiových skladeb k zaměření se na energii a emoce daného materiálu.

Hidden Orchestra
Hra Creaks získala ocenění Česká hra roku 2020 i Česká hra roku v kategorii Audiovizuální zpracování, cenu Anifilmu 2021 za nejlepší výtvarný počin, ocenění CEEGA 2020 pro hry ze střední a východní Evropy za nejlepší výtvarné zpracování. Creaks získala nominaci na prestižní Golden Joystick Awards za nejlepší nezávislou hru a dvě nominace na brazilském herním festivalu BIG Festival za nejlepší výtvarné zpracování a nejlepší vyprávění.




Skladby z "Creaks" zazní také na koncertě Hidden Orchestra v londýnské Queen Elizabeth Hall 20. listopadu v rámci EFG London Jazz Festivalu.


foto: Maxim Abrossimow, Elly Lucas

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016