PARTYINFO

 

NEURAL EXCITER 2

Datum konání:
31.03.2002 - neděle
Místo konání:
Kutná Hora - Lorec
DJs:
Inigo Kennedy (UK), Damon Vallero (UK), Coitus Exitus vs. Aiffel, Agent, Dalo, Matrix, Šmaf, Džejár, Tom
Live:
Rumenige
Info:
http://www.dcpromo.cz...
info@dcpromo.cz
Popis:
open 18:00, start 19:00, end 6:00
vstup 250/300 CZK, omezená kapacita 2000 míst
oficiální afterparty v klubu Jáma
 
 
Line-up na Neural eXciter Inigo Kennedy - rozhovor
Rozhovor s Džejárem

Zdravíčko Petře. Jak pozoruji v posledních dnech máš poměrně nabito. Blíží se pokračování úspěšné party NeuralXciter v Kutné Hoře, přípravy pomalu, ale jistě vrcholí. Jak se cítíš? Zvládáš?

Jo je to hustý. :) Mám spoustu práce, ale to k tomu patří. Každý koníček má svá pozitiva a zároven negativa, ale vcelku to zvládám...

Poslední taneční akce ve známém kutnohorském kulturním prostoru Lorec, se odehrála těsně po Vánocích a vyvolala velké ohlasy. Kvůli špatné organizaci převážily ty negativní. Problémy u vchodu, výpadky zvuku, ucpané toalety... kritika byla nemilosrdná a ty jsi slíbil, že se poučíš. Jaká opatření jsou přijata, aby se případným komplikacím předešlo? Proslýchá se, že tentokráte se dočkáme velkých organizačních změn...

Nevím, nakolik se jedná o velké změny, ale nutno říci, že budou radikální! Co se týče problému se zvukovým aparátem, tak to se může stát komukoliv, ačkoliv se jedná o jeden z nejdražších zvukových aparatů na světě! Je to jen elektronika a nikdo nezaručí, že se to nerozbije! Vyskytl se problém v kompresoru, který byl za 40 min vyměněn. Po dohodě s majiteli EAV sound systemu budou podniknuty kroky směřujíci k tomu, aby bylo riziko poškození přístrojů pokud možno co nejmenší, nicméně je to jen technika, doufám že mi rozumíš. Za tři roky pořádání pártys se mi to stalo poprvé a doufám, že naposled! O ucpaných toaletách vím, ale ty opravdu řešit nebudu!!! Když se někteří jedinci neumí chovat slušně a hází papír do mísy, aby ji tak následně ucpaly, nechají téct vodu z kohoutku, utrhnou splachovadla u záchodů a jiné prasárny, které dál už popisovat raději nebudu. Představ si, že to necháš vyčistit a za 30 min je to to samé!!! Učinné bude to, že na záchodech bude pravidelně procházet člověk z ochranky a nekompromisně bude přistupovat k těm, jež se nebudou umět chovat. Celý systém příchodu návštěvníků je pozměněn. Byl předprodej vstupenek, přímý prodej lístků na místě je řešen umístěním pokladny před objekt klubu, prostory v přízemí klubu budou průchozí, tak se zamezí i tlačenicím u šatny. Je navýšen počet pracovníků ochranky, kteří budou rozmístěni po celém objektu a v blízkém okolí kulturního centra Lorec.
Velký důraz bude kladen na ochranu návštěvníků - kontrola detektory při vstupu, osobní prohlídky návštěvníků. Stručně řečeno, nechci mít na party žádné zbraně a drogy. Průběh party bude lépe monitorován, než tomu bylo doposud.

Tato otázka již v některém z rozhovorů padla, nicméně přesto si ji neodpustím. Jedním slovem. Přijede? Určitě chápeš na co narážím.

 Inogo Kennedy a Džejár Po Chritmasce II. se rozjelo pár různých akciček, jak pošpinit jméno mé agentury. Je jasné že se dalo využít špatné situace po Christmasce a tak i mnozí učinili. Chvála jim za každou reklamu. :) Jedna z variant, jak se ukázat na chatu byla ta, že Inigo Kennedy nepřijede. Není to pravda, už v době konání Christmas II., byla podepsána smlouva jak s Inigem tak i s Damonem. Iniga jsem už jednou hostil, takže po osobních zkušenostech jsem neviděl důvod, proč by měl nastat problém. Pokud ho snad nepřejede auto... Raději jsem se však s Inigem zkontaktoval a celou situaci mu vysvětlil. Využil jsem jeho hostování v České Republice na rezidentní noci Material Gain DJe Agenta v Praze a vyfotil sebe a Iniga s propagačním letákem na Neural 2. Pokud ani to nestačí, tak na www.inigokennedy.co.uk klikněte na schedule, kde je potvrzeno vystoupení Iniga na Neural Exciteru 2. Snad to těm nevěřícím jedincům bude stačit! Jsou s tím zbytečné vopruzy...

V pořádku. Line-up vypadá vskutku slibně. Myslím, že krom kvalitních západních DJs se podařilo seskupit fragment toho nejlepšího z české a především slovenské technoscény. Podle čeho takový play-list sestavujete? Je to otázka osobního vkusu, zručnosti, či popularity?

Především osobního vkusu! Vybírám si zahraniční DJe podle toho jak mě nadchli a Inigo je fakt démon! Ze třech gramců a fakt ostře! Damon tady ještě nehrál (rád představuju ty, co zde ještě nehráli), má dobrej label (electracom) a dělá hodně temné tracky a to já můžu. Samozřejmě také pohlížím na to, jak je ten, či onen DJ pro danou akci aktuální. Na této party je pouze jeden DJ, který je zde proto, že je mezi lidmi oblíben! Jinak dám vždy na osobní úsudek. Mám rád tmavé a temné techno...

Mnoho lidí tě zná jako promotéra a DJe, jenž prosazuje tvrdé nekompromisní techno. O tobě samém a agentuře DC promotion jejíž jsi spolumajitelem, však drtivá většina kluberů neví takřka nic. Jakým způsobem by jsi v několika stručných větách zprofiloval sám sebe?

Bude to opravdu stručně. Já jsem jediným vlastníkem agentury DC promotion. Založil jsem ji proto, abych si mohl zvát DJe, jaké chci. Zároveń také pod hlavičkou této agentury vystupuji jako DJ. Do konce roku a možná i dříve vznikne pod záštitou DC promo label, na kterém budu vydávat hodně nekompromisní, tvrdé, temné a nekomerční techno. Myšlenkou je vytvořit label, který bude podporovat producenty známé i neznámé, ale jeho hlavním kritériem je kvalitní hudba s účelem prosadit více nekomerční druh techna. Nebudu pohlížet na prodejnost, ale na originalitu!!! Jinak bych to zbytečně nepitval - není co. Myslím si, že nejsem tak odlišný, možná více odhodlaný a cílevědomý.

OK. Díky za rozhovor. Mrzí mě, že nemáme více času.

 
Damon Vallero - profil a rozhovor Web Neural eXciter Neural eXciter 2 Neural eXciter 2
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016