PARTYINFO

 

BOHEMIAN LIKE YOU & AM180: JOHN MAUS (USA) + GARY WAR (USA)

Datum konání:
16.11.2017 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
John Maus (USA), Gary War (USA)
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:
start: 20:30, vstup: 350,- Kč na www.meetfactory.cz, 350,- Kč (+ případné poplatky) v ostatních předprodejích Ticketpro, Ticketportal, GoOut, 450,- Kč na místě
 
 
Bezprostředně strhující John Maus udeří s kapelou na MeetFactory

Nenech se zmást, s tímhle klukem to bude jízda. John Maus má na krku kultovní status a možná klukovské vzezření, jeho show je ovšem velkolepá – ne nadarmo se triko "I saw John Maus live" stalo něčím, co pak prostě nutně musíš mít. Na turné k novému albu s sebou Maus tentokrát bere i kapelu, s níž se v MeetFactory vykřičí 16. listopadu.

 

Trvalo to dlouho jak z hlediska návratu do Prahy, tak vydání dalšího alba, ale John Maus je zpět. Návrat živoucí legendy, jejíž tvorba nadále zaslouží zařazení mezi tu nejintenzivnější, nejdivočejší a nejvíc oslňujícící, bude zpečetěn dalším albem. To předchozí vyšlo roku 2011 a vysloužilo si z řad kritiků jak skrz naskrz adorující recenze, které převažovaly, tak tu a tam nekompromisně odsuzující, jen stvrzující nastolený kult. S novinkou, která pro něj nezvyklé ticho prolomí 27. října, bude záhy také na turné. Přitom to není jediná nová tvorba, kterou lze vyhlížet – na jaro chystá nezaměnitelný tvůrce boxset, jehož součástí bude po boku hitovek a rarit i další, nové album.

John Maus

"Jeho kombinace syntezátorových (až gotických) melodií, disco beatu, avantgardního popu a silné osobní výpovědi chytne a nepustí," uvádí Michal Brenner, hudební dramaturg MeetFactory. K nedávno vydanému klipu "Teenage Witch" časopis Full Moon poznamenal, že se ohlíží za vlastním dospíváním a reflektuje naštvanost z vysokoškolských let, ztvárňuje nostalgii bez veškerého sentimentu. John Maus se na novince "Screen Memories", kterou na přebalu zdobí stará, katodová televize, noří do retrofuturistických tónů a ozývají se z ní hity jak vystřižené ze sedmdesátých, osmdesátých let. Ale hlavně z plna hrdla autenticky se tenhle bouřlivý outsider, který v klipu vystupuje jako dítě, rozezvučí živě – to když se freneticky zmítá a svým tancem uvádí publikum do transu.

John Maus

Svým stylem živých vystoupení se neodmyslitelně zapsal do hudební historie, když mu k performance stačil třeba jen magnetofon. "Myšlenkou live performance je zkusit se zjevit. Zjevení lidské bytosti není samozřejmé nebo něco, co bychom mohli brát za dané," uvádí John Maus, jednou spolupracovník Ariela Pinka, jindy přednášející politickou filosofii na University of Hawaii. "Je tady velmi málo míst v našem postavení, kde se něco takového může stát; stage, navzdory veškeré ji obklopující zkažené politice, je jednou z těch míst,” říká a jedním dechem dodává, že se snaží zjevit se jako něco jiného, než se ve světě nabízí běžně, neboť právě to je tím, po čem toužíme – vidět někoho a být viděni. Tentokrát to nicméně bude s tímhle chlápkem a jeho karaoke show bombastičtější, na turné s ním totiž vyrazí kapela.

John Maus

Ve smíchovské MeetFactory ve čtvrtek 16. listopadu tenhle stroj nakopne Gary War, americký hudebník vycházející z DIY zásad, který ve své tvorbě kombinuje prvky psychedelie, punku a elektroniky.

Více:

http://johnma.us/

https://soundcloud.com/gary-war

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016