PARTYINFO

 

HTRK (GHOSTLY INTERNATIONAL, AUS)

Datum konání:
05.09.2019 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Fuchs2
DJs:
NCOL, Whydie
Live:
HTRK (Ghostly International, AUS)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej: 300,- Kč GoOut.net

 
 
HTRK přivezou do Prahy album "Venus in Leo"

Australské noise rock duo HTRK se po osmi letech vrací do Prahy. Vokalistka Jonnine Standish a kytarista Nigel Yang představí ve čtvrtek 5. září ve Fuchs2 svou novou desku "Venus in Leo", která vychází v srpnu na labelu Ghostly International. Zatímco typický rukopis HTRK se na albu objeví hlavně v nezaměnitelné souhře kytarových linek Nigela Yanga a vokálu Jonnine Standish, energie celé desky odkazuje k undergroundové minulosti kapely. Jako support zahrají své DJ sety NCOL a Whydie. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut za 300,- Kč. Více na www.spectaculare.eu.

 

HTRK (Hate Rock Trio) vzniklo v roce 2003 v Melbourne, a to ve složení: kytarista Nigel Yang, zpěvačka Jonnine Standish a baskytarista Sean Stewart. S prvním EP "Nostalgia" (2005) se začali plně etablovat na undergroundové scéně. Přestěhovali se do Berlína a brzy následovala debutová studiová deska "Marry Me Tonight" (2009). Jejich experimentální noise rock inspirovaný industriálními motivy a doplněný pomalými rytmy si postupně získával další příznivce, až se z HTRK stala významná formace světové undergroundové scény.




Kapela prošla hlubokými změnami, prožila smrt blízkého přítele a producenta Rowlanda S. Howarda a spoluzakladatele a baskytaristy Seana Stewarta. Zbylé duo se rozhodlo dále pokračovat, a v roce 2011 tak vyšlo album "Work (work, work)", na kterém se od industriálního, temného zvuku transponovali do mrazivější roviny. Třetí deska "Psychic 9-5 Club" (2014) nasměrovala kapelu na cestu k ještě intimnější tvorbě. Aktuální "Venus in Leo" (2019) je pak příslibem nové kapitoly jedné z nejvýraznějších kapel poslední dekády.


FB event
Facebook
Instagram
web

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016