PARTYINFO

 

SZIGET FESTIVAL 2022

Datum konání:
10.08.2022 - 15.08.2022
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Honey Dijon, John Talabot, Calvin Harris, Steve Aoki, Denis Sulta & Mella Dee, Nina Kraviz, Kölsch, Seth Troxler, Folamour, Bob Moses, Ben Klock, Denes Toth, Eelke Kleijn, Paula Temple, Patrice Baumel, Perc, Sasha, Shanti Celeste, Joris Voorn, Francois X, Gerd Janson
Live:
Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Rilès, Yung Lean, Ofenbach, Viagraboys, Tokimonsta, Tourist, Taahliah, Boston 168, Kings Of Leon, Tame Impala, Anne-Marie, Bastille, Lewis Capaldi, Stromae, Sam Fender, Rüfüs Du Sol, Alan Walker, Caribou, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, Slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Woodkid, Alice Merton, Alfie Templeman, Apashe, Badgyal, Badbadnotgood, Beabadoobee, Black Honey, Channel Tres, Clutc, Dirtyphonics, Echonomist, Etapp Kyle & Daria Kolosova, FKA.M4A, Fontaines D.C., Floating Points, Giant Rooks, Glowal, Hector Oaks & SPFDJS pres SPFOAKS, Holly Humberstone, Iceage, Imogen, Inhaler, Jade Bird, Kensington, Kid Francescoli, La Fleur, Lauren Sanderson, Lola Marsh, Matador, Mezerg, Meute, Milky Chance, Musemecimyd, Myd, Nicolas Lutz, NGHTMRE, Noga Erez, OR:LA, Princess Nokia, Roi Perez, Remi Wolf, Role Model, Sevdaliza, SNTS, SLV (IT), TSHA, Viperdiva, Willikens & Ivkovic, Yunglean, Yves Tumor & Its Band, Lenny, SYML (USA), cleopatrick (CAN), Shelter Boy (D), Nova Twins (UK), French79 (F)
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: předprodej: https://szigetfestival.com/cz/vstupenky/

 
 
Sziget odstartoval prodej vstupenek na nový ročník

Desátého srpna otevřel festival Sziget své brány zástupům natěšených návštěvníků, kteří se těšili, že na Ostrov svobody dorazí po dlouhé tříleté přestávce od posledního ročníku v roce 2019. Letošní 28. ročník Szigetu přivítal návštěvníky z více než 100 zemí, aby si užili bohatou nabídku koncertů a v čele s headlinery, mezi nimiž byli Justin Bieber, Dua Lipa, Kings of Leon, Calvin Harris, Arctic Monkeys a Tame Impala. Program Szigetu se během šesti festivalových dní rozšířil o bohatou nabídku multižánrové hudby, divadla, panelových diskusí, uměleckých workshopů a dalších akcí, které přivítaly návštěvníky všech věkových kategorií.

 

Nejdůležitější milníky letošního Szigetu 2022: 

Sziget 2022 přivítal více než 450.000 fanoušků ze 103 zemí světa

53 míst konání, 488 účinkujících z 54 zemí 

Remi Wolf zahájila ve středu program na hlavním pódiu po více než 1.000 dní od posledního koncertu na Szigetu

Herec Timothée Chalamet navštívil festival a užil si své oblíbené umělce během prvního večera 

Neuvěřitelný program Magic Mirror plný panelů, workshopů, Vogue a dalších akcí

Elektrizující program elektronické hudby v Samsung Colosseum 

Nové VIP zóny napříč festivalem včetně VIP zóny H&M s výborným výhledem na hlavní pódium

Pódium Global Village zkoumající zvuky světa od Balkánu po Jižní Ameriku

Strhující umělecká výstava Candy Chang "Before I die..." , která vybízela lidi, aby se zamysleli nad svými životními cíli tím, že přispějí na křídovou zeď s uvedením svých přání – všude byly vidět vzkazy lásky, jednoty a radosti

Sziget


Den 1 | středa 10. srpna - Dua Lipa, Rüfüs Du Sol, Remi Wolf 

Kalifornská zpěvačka a skladatelka Remi Wolf zahájila festival na hlavním pódiu elektrizujícím vystoupením. Remi vtrhla na pódium a svými barvitými písněmi a charismatem uchvátila publikum. Následně se na podiu představili Rüfüs Du Sol, kteří pochází z australského Sydney. Trojice předvedla uhrančivou kombinaci živých nástrojů s elektronickými beaty a nechala na velkém zvuku skvěle vyznít unikátní sound, který je v posledních deseti letech proslavil. V setlistu zaznělo několik skladeb z jejich kritikou oceňovaného alba "Surrender". První headliner festivalu, Dua Lipa, po nich předvedla strhující vystoupení, při kterém dav po celou dobu tančil a zpíval. Dua si podmanila celý dav a emoce se rozproudily na plné obrátky. Zpěvačka se během koncertu také  zamyslela nad několika posledními roky, které jí umožnily dosáhnout současného úspěchu – včetně jejího prvního vystoupení na Szigetu, který byl jedním z prvních velkých festivalů, kde dostala možnost vystoupit jako headlinerka.

Sziget


Den 2 | čtvrtek 11. srpna - Bastille, Kings of Leon

Bastille, britská alt-indie rocková kapela, provedla publikum nostalgickým ponorem do svého hudebního katalogu. Bastille nenechali fanoušky na pochybách klasikami jako "Flaw's", "Pompeii" nebo "Bombay" a jejich nakažlivá a zároveň pokorná energie uchvátila dav a donutila celý festival zpívat z plna hrdla. Míchání starších skladeb s novějšími, tanečnějšími písněmi umožnilo udržet atmosféru koncertu na vysoké úrovni. Na závěrečné vystoupení dne nastoupili na hlavní pódium nashvillští hrdinové Kings Of Leon a předvedli neuvěřitelný výkon. S dvaceti lety za zády a znějící tak dobře jako nikdy předtím okouzlil frontman kapely Caleb Followill svým silným vokálem dav, který zpíval až k budapešťskému hradu. Mezi nadčasové skladby setu patřily "Taper Jean Girl", "The Bucket", "Use Somebody" a "Closer". 

Sziget


Den 3 | pátek 12. srpna - Justin Bieber, Slowthai, Jungle

Mezi hlavní události dne patřila energická show rappera Slowthai na pódiu FreeDome. Northamptonský umělec, který zahrál oblíbené skladby fanoušků ze svého debutového alba "Nothing Great About Britain" a nejnovějšího alba "TYRON", předvedl to, co umí nejlépe. Dokázal rozpohybovat dav do moře moshpitů, zatímco pódium (doslova) hořelo působivými vizuálními efekty. Velmi očekávaný headliner, Justin Bieber, překvapil fanoušky o 20 minut delší show, než bylo původně v plánu. Nadšený dav zpíval Bieberovu diskografii od "Baby" po "Sorry" a zakončil ji prodlouženou klavírní verzí "Peaches", která nechala jeho fanoušky žádat o další a další přídavky. Později Jungle zaplnili pódium FreeDome svou hřejivou a skvěle vystavěnou světelnou show a zvuky inspirovanými diskotékou, které přivedly masy do kolektivního tanečního transu, jenž se protáhl až do pozdních nočních hodin. 

Sziget


Den 4 | sobota 13. srpna - Lewis Capaldi, Calvin Harris, Beabadoobee

Lewis Capaldi bavil na hlavním pódiu svou chytrou směsicí humoru a srdcervoucích balad. Jeho show byla rozkošná, aniž by zapomněl na své klasiky jako "Someone You Loved". Energie během čtvrtého dne neubývalo, Szigeťané byli připraveni na další nářez a důkazem toho byl euforický dav během setu Clavina Harrise, výbuchu jeho nejoblíbenějších klasik jako "Summer", "Blame" a "This is what you came for", abychom jmenovali alespoň některé. Britská zpěvačka a skladatelka Beabadoobee zaujala představivost fanoušků na pódiu FreeDome svou vlastní interpretací alternativního rocku inspirovaného 90. lety. Show byla maratónem zkreslených kytar a chytlavých melodických výletů, které provedly dav do pozdních nočních hodin.

Sziget


Den 5 | neděle 14. srpna - Tame Impala, Anne-Marie, Caribou, Steve Aoki

Britská superstar Anne-Marie ovládla hlavní pódium s čistě ženskou kapelou a před obrovským davem připraveným zpívat a tančit na její největší hity. Mezi nepřehlédnutelné skladby Anne-Marie patřily "Rockabye", "Ciao Adios", "2022" a superhit "Kiss My (Uh Oh)". Později večer se prostor hlavního pódia zaplnil do posledního místa, aby přivítal skupinu Tame Impala, která předvedla jednu ze svých dosud nejpamátnějších show. Jejich působivá světelná a vizuální show vzala všechny na psychedelický výlet ve sci-fi stylu, který začal skladbou "One More Hour" z jejich nového alba a skončil skladbou "New Person Same Old Mistakes" z jejich populárního alba "Currents". Na FreeDome stage Caribou s celou kapelou roztančili dav energickým živým setem, ve kterém nechyběly například emotivní "Can't Do Without You" nebo skladba "Sun".

Rockstar Photographers


Den 6 | pondělí 15. srpna - Arctic Monkeys, Holly Humberstone, Fontaines D.C.

Vycházející hvězda Holly Humberstone na hlavním pódiu zahřála obrovský dav před Arctic Monkeys. Za doprovodu kytaristky a bubenice Humberstone potěšila masy svými nejoblíbenějšími hity včetně "Sleep Tight" a "Falling Asleep At The Wheel". Sheffieldská kapela Arcitc Monkeys opanovala hlavní pódium svými oldschoolovými rockovými tóny. Alex Turner měl na pódiu svou klasickou koženou bundu a sluneční brýle. To byl moment, kdy fanoušci věděli, že Arctic Monkeys jsou zpět a koncert bude nezapomenutelný. Set byl pro jejich publikum pěkně zabaleným dárkem. Klasické skladby jako "Do I Want To Know?", "Why You Only Call Me When You Are High" a "Arabella" byly hvězdami show. Třešničkou na dortu byl závěr jejich setu s hitem "R U Mine?", který nechal fanoušky žádat o další. O půlnoci ovládla pódium FreeDome postpunková irská skupina Fontaines D.C., která předvedla hlasitý a silný set. Na dublinskou kapelu čekalo obrovské množství irských i zahraničních fanoušků s cílem zakončit festival na vysoké úrovni. V průběhu lezly fanouškům oči z důlků, zatímco Grian Chatten skákal a křičel přes celé pódium. Milovníci elektronické hudby dostali šanci uzavřít festival v rytmech Colossea a TicketSwap PartyAreny.


Speciální bleskový prodej vstupenek na Sziget 2023 bude zahájen ve čtvrtek 18. srpna 2022 v 9:00 hodin našeho času a potrvá do soboty 20. srpna do 9:00 hodin našeho času.

Ceny vstupenek na rok 2023:
 
Celofestivalová permanentka na 6 dní za 275,- €

Celofestivalová VIP permanentka za 495,- € 
 
Festival Sziget se vrátí na Ostrov svobody v Budapešti mezi 9. a 14. srpnem 2023.


foto: Rockstar Photographers

 
Na festival Sziget zbývá pár posledních permanentek Sziget festival hlásí kompletní line-up Na Sziget míří další čeští umělci Sziget představil line-up Colosseum stage Sziget Festival oznámil další hvězdy pro tento ročník Festival Sziget představil první tři headlinery Mimořádný předprodej vstupenek na Sziget již brzy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016