PARTYINFO

 

RAVEYARD FESTIVAL 2022

Datum konání:
19.08.2022 - 20.08.2022
Místo konání:
Boskovice - Panský dvůr
DJs:
A.M.C (UK), The Upbeats (NZ), Smack One, 58G, Bifidus Aktif, Akira, Icy L, Esposito & Efenel, A-Cray, Notequal, Tony P, Cockroach b2b Zigi Sc, Switch b2b Pe:Te, Shmidoo, VoidSec, Towie b2b iGOR, Malcuth & Facutum, El Waca, Beast:Freqnz, Drop Database b2b Gexan, Entita, Furious Freaks, Beast Jane, Lee Meow, Kewu, Áma, Gesiman b2b Candle Sauce, Oneiro b2b Oldboy, Karpa, Noidea b2b Diopsid, Ph8ton, Dejfunk b2b Eski, Sapi b2b Ypkis, Nio, Mindicted Showcase, The Lab: Simulacrum AV, Must FF!, Mark Sin, Sense.Illusion, Layers, Attempt, Johney, Herna DJs: Ana Mi, Prozac (live), Plast (live), HNAT
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 16:00, vstup: předprodej: www.smsticket.cz

 
 
Raveyard Festival láká na zahraniční headlinery

Ve velkém stylu se boskovicko-brněnská Mindicted Crew vrací v pátek 19. a v sobotu 20. srpna na boskovický Panský dvůr, kde proběhne druhý ročník Raveyard Festivalu. Tentokrát se můžete těšit na světová drum´n´bassová jména, ale také na naprosté špičky tuzemské rapové scény nebo novou experimentální stage, kde bude v sobotu k poslechu i několik live techno setů z modulárních syntezátorů. Chybět samozřejmě nebude ani další hluboký průřez elektronickou hudbou, jedinečný stage design, skvělé jídlo, bohatý doprovodný program s řadou workshopů a mnoho dalšího.

 

Druhý ročník Raveyard Festivalu poprvé nabídne zahraniční headlinery, a to ne jen tak ledajaké, půjde rovnou o jména, která na poli drum´n´bassu představují naprostou světovou extraligu. Britský DJ a producent A.M.C je považován za aktuálně nejlepšího drum´n´bassového DJe na světě, jeho čtyřdeckové sety jsou kreativní, energické a technicky dokonale propracované. Je vlastníkem labelu Titan Records, který hrál důležitou roli v kariéře umělců, jako jsou Emperor, Hypoxia nebo L 33. Můžeme od něj čekat úžasné dvojité i trojité "dropy", rychlé mixování a kombinování klasických tracků i dubplatů. Pod názvem The Upbeats se skrývá drum´n´bassové duo z Nového Zélandu, známé mimo jiné díky spolupráci s legendárním holandským triem Noisia. Pro The Upbeats je charakteristické posouvání hranic elektronické hudby, od tvrdého drum´n´bassu se často odrážejí do daleko hudebnějšího a melodičtějšího experimentálního zvuku. V rámci drum´n´bassu představují něco jako rockové hvězdy – jejich tracky jsou úderné a mají jedinečný zvuk, jejich vystoupení jsou proslulá mosh pity, topless tanečníky a tanečnicemi nebo crowdsurfingem.

 


Co se týče tuzemské scény, nejvýznamnější interprety najdeme jednoznačně v žánru Rap. Smack One je považován za vůbec prvního českého grime rappera. Založil umělecký projekt Archetyp 51, který vznikl nejen jako hudební vydavatelství, ale zároveň na podporu umění, muziky a módy v České republice. Jeho skladba "Království" měla v květnu 2022 na YouTube téměř čtyři miliony zhlédnutí. 58G je jihlavské rapové trio, které patří mezi nejvýznamnější české představitele žánru zvaného Drill. Za debutové album "58 tape vol. 1" dostali cenu Vinyla v kategorii Objev roku a byli nominováni na cenu Anděl za rapové album roku. Esposito je český rapper z brněnských Bohunic. V roce 2017 s rapperem Efenelem a producentem JohanGotSauce založil uskupení FNL ZONE, v roce 2020 po boku Efenela vstoupil na scénu s trojdílným EP "High & Hungry". Jeho tvorba je charakteristická tvrdým "prezentem" a sekanými energickými "flows". Za zmínku určitě stojí i chebský rodák Icy L, člen dnes již legendárního uskupení Dvojlitrboyzz, který v sobotu pobaví svým veskrze humorně pojatým rapovým vystoupením.


Výrazným novým prvkem festivalu bude letos třetí stage, kde se můžete těšit na poněkud experimentálnější hudební styly. V pátek to budou převážně DJ sety z oblasti minimal dubstep, deep dubstep nebo halftime drum´n´bass, v sobotu pak alternativní techno v produkci brněnského kolektivu okolo bývalého klubu Herna. Kromě DJ setů v sobotu uslyšíme i live elektronické sety z modulárních syntezátorů.

Raveyard


Zbytek hudebního programu obstarají DJové různých žánrů a stylů, v čele s českou a slovenskou drum´n´bassovou špičkou, zastoupenou například jmény, jakou jsou Notequal, A-Cray nebo Zigi SC. Kompletní program festivalu si můžete prohlédnout zde.

V rámci doprovodného programu se můžeme těšit na tetovací salon, kadeřníka, kolo štěstí, filmové projekce, divadelní scénku nebo DJ workshop, občerstvení obstará brněnský podnik Má hostina a boskovická Punqa. Akce probíhá za finanční podpory Města Boskovice, Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a Jihomoravského kraje.

Vstupenky v předprodeji můžete zakoupit v síti smsticket.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016