PARTYINFO

 

SZIGET 2024

Datum konání:
07.08.2024 - 12.08.2024
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Richie Hawtin, Skrillex, Sven Väth, Victoria, Franc Moody, Martin Garrix, Archie Hamilton, Argy, Artbat, Camo & Krooked b2b Luude, Ellen Allien, Enrico Sangiuliano, Eris Drew & Octo Octa, Honey Dijon, Len Faki, Anfisa Letyago
Live:
Fred again.., Halsey, Liam Gallagher, Kylie, Sam Smith, Stormzy, AMÉMÉ, ANOTR, Apashe with Brass Orchestra, Ari Abdul, Aurora, Barry Can’t Swim, Becky Hill, Big Thief, Blondshell, Chloé Caillet, Colyn, Crystal Fighters, Dagny, Dom Dolla, Editors, Elliott Adamson, Fideles, FISHER, Fontaines D.C., Four Tet, Grandson, Janelle Monáe, Job Jobse, Joesef, Joker Out, Kiasmos, Kevin De Vries, KI/KI, Lany, Lp Giobbi, Liberato, L'Impératrice, Louis Tomlinson, Mannequin Pussy, Marc Rebillet, Modeselektor, Mø, Neil Frances, Nia Archives, Nico Moreno, NTO, Nova Twins, Overmono, Pip Blom, Raye, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Teezo Touchdown, Tinlicker, Tkay Maidza, Tom Odell, Venerus, Warhaus, Wednesday, Whipped Cream, Yard Act, Yves Tumor, Zoe Wees

dropYard stage:

365XX pres. Satarii, Mimii, Cary, Skuff Barbie & Mona Lina, 6363, Bladerunnaz DJs, Bongor, Citromale Gang pres. Beatrick & Friends Live feat. Miller Dávid, ajsa luna, laurie., ANUBII$, Citromale Gang pres. Hundred Sins live, Citromale Gang pres. S*GGRÁZÓS Buli Siaga, DJ Pampinho, MC Pimenta Show + Pole Dancers, D-LOW, DJ Ron EKLIPS, Ezhel, Gray, Joe Unknown, Kojaque, Kristof7s, Kybba, L'Entourloop, Lil Frakk, M.O.M., Middle School, Otoy, Ótvar Pestis, P Money, P Money x Whiney, PIMF and friends feat. Die P / Hexer and Grinch, Pogány Induló, Reanny, Rhove, Rockefellababe x MC Claudio, Rogue Wave, Rushy, Sisi, Soft Boy DJ set, Songer, SOR, Torky Tork, Vunzige Deuntjes Soundsystem, WAVY, Co Lee, FRANKO, Aminon, Kebab, Orlando, Dom Beats, Indigo Blaize, Dan Pinto, IMDB Zola

Ibis x ALL presents The Buzz The Buzz stage:

Artemas, badfocus, Bratri, Chéri, ClockClock, Co Lee, CUT_Cut_, Dead Poet Society, Elefánt, Freakin Disco, Future Static, God Is An Astronaut, iamyank, Iñigo Quintero, Jazzbois, Jeremias, K!ngdom, Karpe: Omar Sheriff, Lyra Valenza, Might Delete Later, Naska, New West, One Eat One, Ramkot, Redzed, Royel Otis, Skaar, Starbenders, The Anahit, Venerus
Info:
http://www.szigetfestival.com...
Popis:

vstup: předprodej: www.szigetfestival.com/cz/vstupenky

 
 
Na festivalu Sziget najdete i českou stopu

Největší a nejrozmanitější evropský hudební festival Sziget oznámil dva australské titány. Kultovní popová senzace Kylie se přidává k novým headlinerům, stejně jako DJ a producent FISHER. Multiplatinová Kylie Minogue vstoupila do nové fáze své kariéry v létě 2023 hitem "Padam Padam" z alba "Tension". Letos Kylie obdržela prestižní hudební ceny BRIT Music Awards v kategoriích Global Icon a International Artist a není pochyb o tom, že její nadcházející vystoupení na Szigetu bude jedním z vrcholů festivalu. Na Grammy nominovaný FISHER, jeden z nejvyhledávanějších talentů na scéně, přiveze na Sziget své nakažlivé beaty a energické vystoupení se skladbami jako "Losing It" a "You Little Beauty". Jednodenní, třídenní i celofestivalové vstupenky a možnosti ubytování na Sziget 2024 jsou v prodeji a očekává se, že jejich cena se v následujících týdnech zvýší. Více informací najdete zde.

 

Na Revolut Stage se můžete těšit na největší mezinárodní hvězdy, místní oblíbené a začínající kapely, elektronickou a populární hudbu a vše mezi tím, a to každý den až do čtyř hodin ráno. Mezi umělce potvrzené pro letošní rok patří Marc RebilletL'ImperatriceBig ThiefMEUTEAuroraApashe s orchestrem, Barry Can't SwimTeezo TouchdownNeil FrancesCrystal FightersKiasmos liveOvermono a Four Tet.

ceska stopa


Česká stopa v programu Szigetu

Na letošním Szigetu se představí také tři čeští zástupci, což je doposud největší domácí účast na velkolepé přehlídce v centru Budapešti. Jedním z nich je alternativní rap-metalový hudební producent a zpěvák Redzed, který je s 1,5 milionem měsíčních posluchačů a více než 70 miliony streamů u skladby "Rave in the Grave" nejposlouchanějším českým umělcem v zahraničí. Na Szigetu se také představí skladatel a multiinstrumentalista badfocus, jehož loňská deska "meditating while raving" byla oceněna jako jedna z nejlepších domácích nahrávek roku. Dalším českým vystupujícím na Ostrově svobody bude live techno duo Bratři, kteří si pro návštěvníky připravili nový speciální audiovizuální set, který zahrnuje i květinu Ayru. Ta na pódiu s Bratry společně i hraje. "Předvedeme to nejlepší, co v nás je. Máme  připraven opravdu nový speciální audiovizuální set, kde si posluchači můžou poslechnout jak starší tracky, tak nové z připravované desky, která vyjde letos na podzim,” říkají Jiří a Ondřej Veselí aka Bratři.

Sziget plní rapový program předními evropskými jmény

Od chvíle, kdy slunce vystoupá nad ostrov, je dropYard plný denních aktivit. Od cvičení breakjógy až po celosvětovou přehlídku tanečníků breakdance. S blížícím se večerem dropYard ožívá jako pulzující centrum hiphopových beatů a dynamických vystoupení. Letos bude na festivalu debutovat irský rapper Kojaque známý svými bezchybnými výkony, odvahou a lyrickou ostrostí. V loňském roce vydal album "Phantom of the Afters", které bylo nominováno na cenu RTÉ Choice Music Prize Album of the Year. 

Sziget


Další posilou rapového programu je P Money, legendární live performer a ikonické jméno ve světě britských grime MC - loni vydal album "Money Over Everyone 4", na kterém se podílely další britské legendy jako D Double E, Jme a Frisco. Mezi dalšími potvrzenými jmény jsou Bladerunnaz DJs, D-LOW, Gray, Joe UnknownKybba a další.

Scéna Global Village nabídne pestrý program a pozve návštěvníky festivalu k prozkoumání zvuků různých kultur od tradiční hudby až po electro-world. Obnovená umělecká zóna, ArtGarden, je útočištěm pro aktivní odpočinek a objevování po celý den, včetně workshopů, instalací a výstav. Cirque du Sziget, scéna, kterou musíte vidět, opět okouzlí návštěvníky rozmanitými představeními z celého světa. Divadelní a taneční scéna, pouliční kočovná divadla a magický vír Magic Mirror jsou nezbytnou součástí rozmanitosti festivalu Sziget. 

Sziget


Sziget letos slaví 30. ročník a svou existencí zosobňuje vizi jednoty a svobody pěstovanou od svého založení. Sziget je zakořeněn v kulturní rozmanitosti a vzájemném respektu a je majákem přijetí a lásky. V roce 2024 Sziget získal "Take a Stand Award" v rámci European Festivals Awards za svou oddanost sociálním otázkám a nyní zve všechny, aby se připojili k revoluci lásky a podpořili komunitu, v níž se daří individualitě. Pod heslem "Free To Be" se Sziget nadále zasazuje o osobní štěstí a kolektivní sounáležitost a přivítá všechny jako rovnoprávné občany Szigetu, aby mohli prožít týden na Ostrově svobody.

Iniciativy Szigetu v oblasti sociální spravedlnosti a udržitelnosti:

Sziget se zaměřuje na bezpečnost a zdravotní péči návštěvníků a zavádí opatření, jako jsou informační kanály a zóny pomoci pro duševní a fyzickou pohodu, které uspokojují různé potřeby a zvyšují celkové pohodlí a bezpečnost.

Sziget


Iniciativy Szigetu v oblasti udržitelnosti si vysloužily uznání organizace A Greener Future, která ocenila oddanost festivalu udržitelnosti a jeho inkluzivní programy. Jako člen komunity Green Deal Circular Festivals sleduje Sziget svou ekologickou stopu v pěti klíčových oblastech a sdílí data, která slouží jako vodítko pro zásahy a nastavení priorit. V roce 2024 budou všechny textilní výrobky v obchodech se suvenýry Szigetu z organické bavlny a Ursuslupus bude "upcyklovat" materiály, které zbyly ze stanů z předchozích let. Kromě toho Sziget nabízí pronájem stanů s cílem snížit množství odpadu.

Catering na Szigetu nabízí rozmanitá, ekologicky uvědomělá řešení s cenově příznivými možnostmi, nabízí maďarskou a mezinárodní kuchyni odpovídající různým stravovacím potřebám, přičemž prioritou je cenová dostupnost a udržitelnost, včetně opatření, jako je papír nebo biologicky rozložitelné materiály a iniciativy podporující střídmost, jako je kampaň DRINKiQ. 

Sziget


Sziget se vrací v roce 2024 ve dnech 7. - 12. srpna 2024. Po vyprodání Early Bird vstupenek jsou nyní v prodeji celofestivalové, třídenní a jednodenní vstupenky za cenu od 239,- eur a speciální ceny vstupenek pro mladší 21 let, které najdete zde.

 
Sziget představuje druhou vlnu letošního programu Sziget oznámil prvních 35 jmen pro rok 2024

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016