RECENZE

 

Recenze: VA - Deep Season mixed by Harley & Muscle

Harley & Muscle, to nejsou jen burácející motorky a svaly, ale také velmi kvalitní deep-house. Přesvědčit se o tom můžete díky recenzi jejich aktuální mixované kompilace Deep Season, kterou pro vás připravil FlyBoyEda.

 

William "Harley" Cataldo & Flavio "Muscle" Romaniello jsou takřka učebnicovou ukázkou toho, že zdání někdy opravdu klame. Soudě dle promo fotek a s nimi spojeného prvního dojmu by je člověk tipoval spíše na zaryté fanoušky kulturistiky či značky Harley-Davidson, jenže tihle dva pánové toho mají v oblibě mnohem více. Jeden pochází z kanadského Toronta, druhý z italského Milána, kromě burácejících motorek však mají už mnoho let společnou ještě jednu vášeň. Tou je ten snad nejlahodnější deep-house, který si dokážete představit, a se kterým to chlapci myslí zatraceně vážně (anebo snad upřímně?).

Na svém kontě mají Harley & Muscle celou řadu kvalitních releasů (včetně alba Respected Everywhere z roku 2004), neméně kvalitních remixů a spousty vynikajících mixovaných kompilací (asi nejznámější jsou série Deep House - Harley & Muscle In The Mix a Addicted to House). Jednou z mnoha dalších a určitě ne posledních je novinka nazvaná Deep Season s podtitulem Autumn 01, která právě vychází na labelu Syndicate Records (je trochu s podivem, že si tenhle mix kluci nevydali na svém vlastním labelu Soulstar Records). Jedná se o nádherně atmosférický mix věnovaný především deep & soulful house music, který se však distancuje od jakýchkoliv intelektuálních ambicí a naopak se soustředí jen a jen na zábavu a příjemný prožitek svých posluchačů.

Chlapci mají v oblibě zvuk, jenž je synonymem například pro tvorbu kanadského deep-houseového klasika Freda Everythinga či zvukově spřízněného amerického producentského skvostu jménem Demarkus Lewis (mezi jejich další oblíbence patří třeba Kerri Chandler, Francois K., Pepè Bradoock, Mood II Swing a At Jazz). Očekávat tedy můžete velmi přemýšlivou, inteligentní a nejrůznějšími nástroji napěchovanou směsici beatů, zvuků, samplů a smyček, jež je neodmyslitelně spjata s krásnými vokály.

Asi nejvíce mě oslovila zasněná deep nádhera Dirty Cash projektu Seek & Deep s omamně znějící flétnou, vynikající deep & tribal house v podobě skladby Live Your Life dua Andy Caldwell & Fred Everything či Frank Boissy a jeho Black Music, kde si autor skvěle pohrává s atmosférou pomocí najazzlého klavíru a samplu mužského hlasu důrazně opakujícího hlášku "Black Music". Za zmínku rovněž stojí na pronikavém saxofonu postavený aktuální klubový hit Freda EverythingaForever, vyklidněná pecka projektu Solar House - Got 2 B U s fantasticky znějící trumpetou, smyčci a perkusemi anebo ve srovnání s ostatními skladbami trochu temná, ale díky erotický laděným mluveným samplům velmi sexy záležitost Patricka Turnera - Right There.

Asi se budu opakovat, ale stejně mi to nedá! Jedna perla vedle druhé, tak by se dala stručně charakterizovat kompilace Deep Season - Autumn 01, v rámci které se vyznamenalo kanadsko-italské deep-houseové duo Harley & Muscle. Rovnou se smiřte s tím, že tohle parádní cédé bude váš přehrávač okupovat hodně dlouho. Příjemný poslech.

 Deep-house music consists of four main ingredients: a cup of feelings, a tablespoon of love, a dash of togetherness, and a pinch of soul penetrating beats. Deep-house music is an instrument to share our feelings with others... and we share with you!      

Harley & Muscle
http://www.harleymuscle.com/

2005 - Syndicate Recordings

Hodnocení: 90%

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016