RECENZE

 

Hudební recenze: Back in My Mind 2

Parta kolem serveru drumandbass.cz dodržela slib a vyrukovala s druhým pokračováním kompilace Back in My Mind. Chvályhodné vydávání českých tracků pokračuje, budoucí hvězdy dál vymetají své producentské šuplíky.

 

Back in My Mind na dvě části

Takže třikrát hurá! (Hurá, hurá, hurá!) Co jiného dodat? Chválit by se měl především Rido. Pořád nějak divně opomíjený, ale přitom neuvěřitelně šikovný producent z Prahy přispěl trackem Density. Zní to temně, dynamicky jakoby trošku nakažené virem BSE a hlavně to ZNÍ jedna radost. Což platí i o Ridově spolupráci s Marihaiem (From Hell) nebo vytříbeném Reverbově kousku I Don’t Believe You.

Back in My Mind vlastně můžeme rozdělit na dvě části, mezi zkušené a nadějné projekty. K těm prvním patří ještě Ibogain, ale jeho Futuristic je tentokrát příliš nevýrazná. Zato Denius přispěl hned dvěmi věcmi a je na co se těšit, i když atmosférická „kytarovka“ Fallen Angel už leccos pamatuje. Catch Your Breath hraje hlasitě, hitově, třeskutě a tajně s ní vypomohl Brooklyn.

Někde mezi postávají Mystif (High Class) a MK alias mrtvy.kenny. Ten remixoval Preschau Slováka Snippaha. Podobně jako u Mystifa jde o tvrdou jízdu, jenže cosi tomu chybí. V obou případech jsou to dost dobré nápady, které by v setu solidně seděly, ale takhle o samotě samy o sobě nestačí. Každý track nemůže být hitovka, na druhou stranu tihle dva pánové mají k hitovkám rozhodně namířeno.

Což se dá tvrdit i o méně zkušených nováčcích na scéně. Micův Skokiaan zní hodně sebevědomým funkem – asi se dost samplovalo z dědečkových desek. Fajn. To, že se na CD objevuje vcelku průměrný Aquatan dvojky Dual Precedence, beru jako povzbuzení. A přidávám se: Nevzdávat se, chlapi!

No a Unsane Virusez? Kluci z Hardliner Recordings svou Information War krotili, solidní hardstepový track má melodii, zvuk a poselství. Je jen škoda, že někteří z drum & bass headz už tohle prostě nezkousnou (přitom o žádný radikalismus tady nejde!). Takže děkuju lidem z drumandbass.cz a těším se na Back in My Mind 3.

Hodnocení: 80%          

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016