RECENZE

 

Hudební recenze: Sean Miller - Canibal Royal

Po dlouhé odmlce se opět vracím ke psaní recenzí různého typu. Dnes vám přináším hudební recenzi na EP mého dobrého známého - Kanaďana Seana Millera, který v lednu tohoto roku vystoupil v pražském Chapeau Rouge. Ti z vás, kteří očekávají hitovku typu remix známého Sinnermana, budou zřejmě trochu zklamáni, nicméně se jedná o velmi pohodový tech house s tribalovými prvky a atmosférou temné džungle...

 
Nutno podotknout, že na tomto známém labelu vydává kromě Seana Millera nespočet opravdu kvalitních producentů z celého světa, mezi které patří například Christian Smith, Anja Schneider, Pan-Pot, Booka Shade nebo Rodriguez Jr.

Sean Miller

Titul obsahuje dva tracky laděné v podobném duchu. První z nich se jmenuje stejně jako EP samotné - Canibal Royal. Track je plný spousty zajímavých perkusí, které ho také odstartují a posléze se k nim přidá i velmi příjemná basová linka, která se line celou touto skladbou. Sem tam na vás prostřednictvím vokálu či skřeku vybafne amazonský domorodec a po několika desítkách vteřin už jich je celá tlupa a pokud se zaposloucháte, tak s trochou představivosti vás tato tlupa obklopí a s bubny a nejrůznějšími bongy vás obskakuje. K tomu se tu a tam vypne ta příjemná basová linka a track občas skočí do krátkého breaku, který se rozjede a přidají se výkříky již tak zblázněného kmene kanibalů. V posledních dvou minutách této desetiminutové jízdy do tracku příjemně vplyne melodický prvek v podobě piana prohnaného syntezátorem. Opravdu příjemná skladba, která se hodí jak na rozjetější tech house večírek tak i na následnou afterparty, vás zajisté v tomto chladném období zahřeje.

Druhý track z prvního EP na značce Mobilee v tomto roce nese název Soleil. O poznání klidnější záležitost si žije svým životem spojením ladné basové linky, příjemných perkusí, vhodně zakomponovaného vokálu, mluveného slova domorodců a líbivé melodie, která vás provází celou touto skladbou. Ta během svého téměř sedmiminutového trvání spadne do breaku, kde nastoupí a lehce se vygraduje již zmiňovaný vokál, který se čas od času zafiltruje. Ostatně posuďtě sami... Mně osobně tato záležitost velmi příjemně naladila a na klidnějším a poslechovějším večírku tento materiál určitě využiji.

Nástroje, perkuse a další prvky v obou počinech sympaťáka Seana Millera byly nahrány živě, což dává těmto trackům trochu jinou energii a drive. Posuďte sami, jak se vám líbí! :) Více informací  o tomto producentovi naleznete v jeho profilu na portálu MySpace.

subgate

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016