RECENZE

 

Hudební recenze: SpectraSoul - No More Delay

Za jménem SpectraSoul se skrývají dva producenti z UK, David Kennett a Jack Stevens. Na svém kontě už mají více než desítku releasů a řadu z nich můžete slyšet na mnoha drum & bassových akcích. Z těch nejznámějších skladeb můžu jmenovat například Alibi, Organiser, Melodies, či Guardian. Letos si ale tihle mladíci pro své fanoušky přichystali něco většího, a to celé album. Pod názvem No More Delay jej před pár dny vydali na zvučném labelu Shogun Audio.

 

Jako první vlaštovka z nového LPčka SpectraSoul dvojky se na internetu objevila skladba Light in The Dark, na které s nimi spolupracovala zpěvačka Terri Walker. Už tahle první věc, jako by měla fanoušky upozornit na to, aby nečekali jenom taneční vypalovačky. Dokonce má až nádech popové skladby, ale to jí na kráse ani trochu neubírá.

Jejich zvuk zkrátka nabral trochu jiný směr, o nic méně příjemný. Když si pustíte jejich album, jako první se Vám v uších rozezní No Doubt. Pár jemných klavírních tónů, nějaké to šumění a vokál. Vše je doplněno pomalým vybasovaným rytmem, ale to už je celý recept na tuhle zdánlivě prostou skladbu. I přes svou jednoduchost má v sobě něco nesmírně přitažlivého, takže vás ani na moment nenapadne přehrávač vypnout… V podobném, řekla bych až hloubavém, duchu se potom nesou ještě některé další skladby, zejména Ish Chat, Knuckle Waltz či Fool's Paradise. Na druhou stranu, na desce nechybí ani pěkné soulfulové věci (Sometimes We Lie, Memento) nebo skladby s ragga rapem (Shackles feat. Fox).

Jak o sobě sami říkají, jejich hudební obzor je velmi široký. A tak není divu, že album Jacka a Davida obsahuje takové spektrum temp a atmosfér. Dalo by se říci, že jejich inspirace sahá i do jiných žánrů než jen těch elektronických, třeba k indie-rockovým Bon Iver. Naštěstí byli majitelé labelu (Friction a K-Tee) otevření a jejich tvorbu od prvního dne podporovali. Vzniklo díky tomu pestré album, které Jack stále řadí do drum & bassu, ale jak sám říká, „trochu jiného“.

No More Delay zachycuje množství nálad, které se mění stejně tak jako se mění tempo jednotlivých skladeb. Proto nemůžete udělat chybu, když si ho pustíte za deštivého rána, za parného slunečného odpoledne nebo třeba v jedenáct večer.

 

Interpret / album: SpectraSoul / No More Delay

Label: Shogun Audio

URL: www.spectrasoulmusic.com

Styl: Electronic, Drum & bass

Hodnocení: 90%

abayo

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016