RECENZE

 

Hudební recenze: Abu - Acidelika opening set

Přinášíme vám tip na set, který DJ Abu namíchal živě na letošním multikulturním festivalu Freeze Fest, a vy si ho nyní můžete stáhnout zdarma...

 

DJ Abu rozjížděl hudební představení na pódiu Acidelika, přičemž tato scéna byla součástí letošního Freeze Festu a pravděpodobně byl tento set opravdu vhodným otvírákem pro něco energičtějšího. Set tedy jistě splnil svůj účel! Abu začíná pěkně od píky (klidný ambient), pak tok hudby graduje, ale dále následují jisté energetické vlny. Jestli oni DVS (Digital Vinyl System) DJs příliš neulpívají na tom poměrně přesném BPM počítadle, které vidí na monitorech svých notebooků a podle toho pak nějak neřadí skladby ve svých výběrech. Aneb stejné nebo podobné číslo - hurá, dám to tam!

dj Abu - Acidelika opening set @ FreezeFest, 2012 by Abu Tech

Samozřejmě nejde udržet pozornost ve více jak jedné hodině času v různých formách dubu. Abu si to velice dobře uvědomuje a osvětluje svůj set velice dobře (škoda, že neuvádí stopáž, kdy, kde, co, prostě, kdy se co v setu rodí). Po prvním poslechu si říkám, že si nejsem úplně jistý, jestli je v mixu opravdu něco chytlavého, na co se opravdu znovu těšit. Je, kolem 57. minuty taková strukturou poměrně dost jednoduchá věc, třeba. Kolem jedné hodiny Abu set shodí, pak namixuje vokálovku a najednou následuje zase nějaká z mnoha forem rovného dubu. To jsou přesně ty energetické vlny, o kterých jsem psal v úvodu. Je mi velice dobře jasné, že je to živý set z akce, že DJ neuvažoval v koncepci posluchače, který poslouchá třeba doma atd... Kdo si tedy přijde na své? Pravděpodobně nejen příznivce různých forem dubu!

Hodnocení: 3,9 / 5

besta

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016