RECENZE

 

Rubrika: Breakdownn – drum & bass & breakz

Měníme trošku image, ale možná si ani nevšimnete. Tentokrát lehce dietně především o výsledcích ankety Breakspoll 2004, dál o Rolldabeats.com, vokálové verzi hitovky Dreadlock nebo o Breakzinu Vol. 1. Březnový mix od WKC už ke stažení a pozvánky na Total Science a Herbaliser. Mini recenze Bes: The Pupeteer. Break/it/down!

 

Breakspoll 2004

Tak máme za sebou další anketu. Tentokrát je to vpravdě prestižní breakbeatová Breakspoll, kterou Saku na stránkách Breakbeat.cz překřtil na breakbeatového Zlatého slavíka. Inu…

Nejlepší producent
Plump DJs

Nejlepší label
Finger Lickin‘ Records

Nejlepší DJ
Krafty Kuts

Nejlepší nový label
West Records

Nejlepší nový producent
Breakfastaz

Nejlepší singl
Plump DJs: Soul Vibrates / Bullet Train

Nejlepší remix
Freestylers: Push Up (Plump DJs mix)

Nejlepší album
Evil Nine: You Can Be Special Too

Nejlepší website
Nuschoolbreaks.com

Dalo se to celkem čekat, že? Na druhou stranu snad všichni zúčastnění mají svou cenu doma právem. Kompletní výsledky najdete na oficiálních stránkách Breakspoll.com


Co dál

Vyhlašovali i Němci, tentokrát ceny drum & bassové.

tarzanTarzan to zabalil. Znáte to, špatně doskočil a jeho poslední slova údajně byla: "Která ku*va nařezala tu větev?!" Ale netruchlete, protože jakmile přestala databáze drum & bassových singlů tarzan.spoox.org nadobro fungovat, přesunul se její obsah na Rolldabeats.com. A je to možná ještě lepší, protože tahle nová verze nabízí i informace o jiných hudebních žánrech.

Future Prophecies pracují na vokálové verzi svého hitu Dreadlock. Zazpívají si MC Darrison a MC Jamalski, který s Future Prophecies často spolupracuje na jejich vystoupeních.

Photek skládá soundtrack k filmu Dreamland. To je všechno, co se mi v rychlosti během několika minut podařilo zjistit (na Internet Movie Database jsou rozpracované filmy s názvem Dreamland pro jistotu dva), zato jsem našel i docela fajnou fotku…

kamiendZihan & Kamien vydali záznam živého vystoupení. Respektive label Six Degrees vydal pod názvem Live in Vienna záznam jejich živého vystoupení z Vídně. Dvojice figuruje pod jménem dZihan & Kamien Orchestra a podle rychlého náslechu to stojí zato!

Že by se americká scéna teprve chystala na svůj velký boom? Ačkoliv je v USA drum & bass v podstatě ještě pořád velký underground, objevují se noví a noví producenti, labely jakžtakž fungují a vypadá to, že se "Amíci" mají nač těšit. Label Human navíc teď vydal kompilaci plnou hitovek namíchaných DJem Freshem.

WKC nabízí březnový mix. Tentokrát od dvojice Local Heroes. Více po prokliknutí linku.

Breakzine vol. 01 už by se pomalu měl objevovat na vybraných místech. Jejich seznam je k vidění na webové stránce  www.breakzine.cz  spolu s aktuálními novinkami a utěšeně se rozrůstajícím fórem. Byly problémy s tiskárnou a nakonec se nevešel ani některý avizovaný materiál (Messarosh, Lplus), ale i přes drobné nedostatky by se vám mohl líbit.

Tento pátek 4. března to tedy bude nabité! V pražském Matrixu proběhne Drumstation s Total Science (DJ Spinback), do brněnské Flédy zavítají Herbaliser, aby tam odehráli svůj DJ set. Nezůstávejte tedy doma a když, tak jedině kvůli sexu.

Mini recenze

besBes: The Pupeteer
Total Advanced Music

Bes je šéfem ruského labelu Total Advanced Music. Ten není zrovna labelem nejznámějším, mnohem proslulejší je určitě Step2Zero od Paula B, ale to neznamená, že by měl být TAM méně zajímavý. A to i přesto, že získat něco z jeho katalogu bude pro Čecha oříšek tvrdostí srovnatelný s betonovou kostkou hozenou do zubů. Besovo "debutové" je drsné a atmosférické zároveň. Atmospheric drum & bass z bývalého východního bloku je ale samozřejmě něco jiného než "intelligent" nebo liquid funk z UK. Jde spíše o sci-fi náladu jako vystřiženou z filmu o chlupatých medvídcích vystřelujících fosforově zelené lasery z roztomilých očích. A když začnou útočit i plechoví roboti, beat přitvrdí a basa začne řvát. Ne všechno je nakonec tak melodické, jak se na začátku může zdát, ale třeba taková Negative Emotions se hodně povedla. A Besův remix Mansfield od Spectraty, to už je progrese. Respekt soudruzi, respekt!

Hodnocení: 100%

připravil Radim Bartík

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016