ROZHOVOR

 

Rozhovor s Lucasem

Ahoj Lukasi, právě vyšlo CD jako příloha únorového čísla Tripmagu - jak se ti na něm pracovalo, jaký je to mix a jak jsi vybíral tracky?

Pracovalo se mi na něm fajn, ale jediné co mě mrzí, že tracklist měl být trochu jiný. Je to těžké, někdy je label nedostupný a nebo je naopak zase moc drahý. Jinak děkuji klukům z Tripmagu, že mi vyčistili a dohodli alespoň pár mých oblíbenců, kteří na této kompilaci jsou.

Jsi znám jako DJ se kterým se objevuje zpěvačka z Ohm Square Charlie One. O jakou jde spolupráci a co to pro tebe znamená?

Tento projekt je o tom že slečna Charlotta zpívá a já hraju tech house a brakbeaty. Celé je to o jedné velké improvizaci. Spolupráce s Charlottou je pro mě velkou zkušeností a hlavně si jí vážím jako člověka, protože ona je človíček, který mě vždy nabije velkou energii

Jak tato spolupráce vlastně vznikla a kdy a kde se uskutečnilo vaše první vystoupeni? Jak se ti líbilo?

Před rokem a půl mi zavolala kamarádka z jedné nejmenované agentury a poprosila mě jestli bych nechtěl vystoupit na jejím večírku, ale podmínka byla v tom že jsem zde měl vystoupit s živým muzikantem nebo zpěvačkou. Tehdy jsme se znali se Charlottou jen od vidění, slovo dalo slovo a dohodli jsme se, že to vyzkoušíme. Tehdy nás to tak nadchlo že jsme si řekli že by jsme mohli vystupovat častěji.

Máte nějaké společné plány?

Do budoucnosti by jsme chtěli dát něco do kupky, ale zrovna v tuhle dobu jsme časově omezeni a do toho Charlotta připravuje s Ohm Square nové album, takže toho času moc nezbývá.

Vystupujete spolu poměrně často, kde vás můžeme slyšet v nejbližší době?

Aktuální vystoupení je 23.2. v klubu Radost FX a 1.3. v Roxy na mé nové rezidenci FUTURE SOUNDZ.

Co si myslíš o stále se zvětšujícím počtu DJs co vystupují s MCs?

Je to skvělé že lidi dokáží spolu komunikovat a dávat do kupy zajímavé projekty, jen tak dál.

Hraješ jako DJ už 6 let, zahrál jsi si již na mnoha akcích, máš rezidentůru v Plzeňském MIXu - Nightphuk session a v pražské Roxy - Future Sounds. 1.3. bude její premiéra. Co je to za noc? Kdo na ni vystoupí? Na co se mohou návštěvníci těšit?

Je to noc o spojení živých muzikantů, DJs, projektů a kapel. Tahle noc je zajímavá tím že vždy od 20 - 21.00 bude vždy vstup zdarma na kapelu a později se už bude platit jen za party. Na prvním FS se představí Skyline, Cubik a Vojta na basu, já a Charlie One.

O jakou party jde v Plzni? Jak hodnotíš již proběhlí první díl?

Jde o tech house večírek, kde vždy vystupuje nějaký zajímavý host, který ještě nehrál v Plzni plus jeden místní DJ. První večírek dopadl opravdu výborně a já už teď se těším na další, který bude 26. dubna.
Tento večer je také zajímavý tím, že se bude opakovat jednou za 3 měsíce. Jaký bude host to zatím nebudu prozrazovat.

Jak hodnotíš svůj uplynulý DJský rok? Infrastruktura klubů, parties, zaujal tě nějaký DJ?

Minulý rok byl skvělý, otevřelo se spousta nových míst ke hraní a objevilo se i spousta zajímavých DJs.
Mě osobně nejvíce zaujali Pure Rhythm což je složení mladých DJs neboli sound system hrající převážně tech house a taky děčínský objev Kveta.K o kterém ještě tento rok více uslyšíme.

A co tvé osobní/ sólové plány a ambice?

Na to už jsem v podstatě odpověděl v předešlé otázce, v poslední době vše závisí jen na čase.

A ještě mi řekni na závěr jak bys charakterizoval to co hraješ a jak by měla vypadat pořádně rozjetá párty a kdo by na ni měl hrát?

Hraju od deep house přes tech house s občasnými odbočkami k breakz, ale popravdě škatulkování opravdu nemusím.. Podle mě na rozjeté party by v každém případě neměla chybět kvalitní muzika, roschtěnky, dobré pití a hulení a asi by tam hrál Nathan Coles, Bushwacka!, DJ Rasoul a vůbec těch DJs je tolik že by se to sem ani nevešlo.

Top 5

1. Mark Ambrose - Destiny Angel (Crayon)
2. Linus - Mandarin Lounge (Exun)
3. Eddie Richards/Gideon Jackson - Pull Tab 2 Open (LHB)
4. The Floorfillerz - Balance (Terraform records)
5. M Trax - Disfunktion (Low Pressings)
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016