ROZHOVOR

 

DJ Brady - rozhovor

 DJ Brady Ahoj Brady, máš za sebou úspěšné vystoupení na Climaxu v Roxy s Colinem Dalem a Chrisem Sadlerem. Jaké máš pocity a jak se ti celý večer líbil?

Pocity jsou jednoznačně kladný. Nebál bych se tvrdit, že šlo o jeden z mejch největších DJských zážitků. Ze začátku sem byl trochu nervozní a asi to bylo i občas slyšet, ale výborná atmosféra plnýho klubu už v půl dvanáctý a pak aplaus na konci party... prostě paráda!

Bylo to tvoje první vystoupení v Roxy? A kde jinde je možnost tě slyšet?

V Roxy jsem už párkrát hrál, ale šlo spíše o menší akce typu Free Mondays nebo chill-outy, takže v případě Climaxu to vlastně taková premiéra byla.
Slyšet mě je hlavně po pražskejch klubech, rezidenturu mám spolu s Nextem v Industry 55 pod názvem Face Off a pak jezdím hodně hrát na sever Čech a to konkrétně do Liberce a Český Lípy. V libereckým Liquidu máme s Drahotou a Nextem rezidentní party Rodeo a v Lípě hraju pravidelně na akcích Crystalhouse a Decadance, a to deephousový chill-outy.

Co je pro tebe při setu na party nejdůležitější? Je něco, co vnímáš mnohem víc než jiné věci a co pro tebe znamená podpora publika?

Myslím, že jde v první řadě o náladu publika. Pokud je špatná, může se DJ snažit sebevíc a nikdy to nebude ono. Osobně se vždycky snažím alespoň chvíli poslouchat DJe, kterej hraje přede mnou a vnímat přitom lidi, jak na který věci reagujou. Pak už nastupuju s jasnější představou vývoje setu, ale i tu docela často měním. Další z hodně důležitejch věcí je dobře fungující technika, hlavně pak monitory.
Podpora publika pro mě znamená strašně moc, není nic krásnějšího než dav lidí s rukama nad hlavou. Ale jsou i okamžiky, kdy mi právě řev lidí stojících blízko mě, obzvláště pak v mixu a se slabými odposlechy, docela vadí.

Tancoval bys sám na sebe? :))

Spíš ne...

Blíží se léto a s ním hodně velkých festivalů a open airů. Myslíš, že jsou kluby ohroženy? Jakému typu akce dáváš přednost ty?

Dávám přednost jednoznačně klubům, dalo by se říct, že jsem v tomhle směru trochu rozmazlenej a proto myslím, že kluby ohroženy nejsou, i když lidí bude určitě o tochu míň. Ale i open airy mají svoje kouzlo a pokud se povedou, dokážu se výborně bavit i tam.

Teď prosím krátce popiš čtenářům svoje aktivity v rámci české taneční scény.

 DJ Brady Jedna z hlavních aktivit je DJský projekt Stereophonic Experience společně s DJem Jerrym.
Jde o tvrdší tech house na 4 gramo + 2 mixes a za poměrně krátkou dobu svýho působení jsme si mohli zahrát třeba s Corvinem Dalekem, Fat Boy Timem, Nilsem Hessem, My-T-Mikem, plus spoustou českých DJů.
Dál se snažím i o vlastní producentskou činnost, ale i tady jde v první řadě o peníze, takže vývoj nejde v tomhle směru podle mých představ. Ke svým deep a funky setům se snažím připojit občas i živé nástroje, a to konkrétně saxík v podání Rich FD ze Skyline.

Kdybys měl možnost zahrát si kdekoliv na světě. Kde by to bylo? No a s kým?

Nejvíc v Londýně a pak asi, už jenom kvůli počasí, na Ibize. S kým? Těch jmen je strašně moc, hlavně lidi okolo Get Fucked (Coles, Francis, Timmy S), pak třeba Peace Division, Mr. G, End sound system, DJ Q a spousta dalších.

Co tě v poslední době potěšilo a co naopak zklamalo?

Potěšila mě v první řadě hlavně péče bookingu a vůbec celá aktivita Clubber.cz, z DJů to byli Nils Hess na World DJ Day, Mick a Marcco na Face Off a pak Rai svou skladbou Lhasa.
Na to, co mě zklamalo, se snažím moc nemyslet a asi proto si teď nemůžu na nic vzpomenout.

DJ nebo producent... co tě láká víc? A proč?

Obojí. Pro produkci klubový muziky je zkušenost s DJingem hodně důležitá, ale ne vždy je zárukou kvality. Jak jsem ale už říkal, producentská činnost je hodně finančně náročná, takže v současný době u mě vítězí DJing.

Jaký je nebo byl tvůj nejmilejší večerníček?

Jednoznačně "A je to!".

Tvůj vzkaz všem příznivcům taneční scény?

Choďte a poslouchejte!

Rozhovor připravil: Michal [Clubber.cz]
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016