ROZHOVOR

 

The Scandals: "Byli jsme v pohodě?"

Němečtí The Scandals vystoupili minulý týden v Duplexu a Scion využila příležitosti, aby je řádně po jejich setu vyzpovídala. Byli sice poněkud nejistí, zda pražské publikum pobavili, ale obavy byly zbytečné a mejdan to byl jak se patří.

 

Konečně jsem měla tu možnost slyšet vás poprvé naživo, hrálo se vám dobře? Já z toho mám super pocit!

Oba: No, popravdě bychom spíš potřebovali vědět my, jestli se ten náš set líbil, protože nám připadalo, že jsme působili rozporuplně, alespoň podle rozporuplných ohlasů z davu..byli jsme v pohodě? :)

No já myslím, že jste určitě publikum z větší části nadchli, neměla bych strach z negativních ohlasů! Například - ten remix Nirvany – to byly snad všechny ruce nahoře..

Oba: No tak to jsme rádi. My jsme si nebyli moc jistí celou dobu, jestli se lidi bavili..

Emma Eclectic: No zrovna ta Nirvana je Stevova práce – pro mě je to už od 16 let kapela, která je nesmrtelná a nedotknutelná. Vím, že tenhle track je hit, dokonce jsem si ho i do jistý míry oblíbila, ale originál je prostě originál :)

V souvislosti s tou nejistotou mě tak napadá, jak na vás vlastně zapůsobil Duplex, když jste do něj vstoupili, měli jste nějaké dojmy?

Emma: Popravdě? (smích)...Hezký, že se ptáš, protože když jsme vyšli z výtahu, fakt jsme se lekli - kde to vlastně jsme, co to je za vymóděnou putyku…

Steve: ..pro jaký snoby asi budeme muset hrát..

Emma: Přesně! Ještě ke všemu jsme pak procházeli všema těma prostorama a já začala přemejšlet, jestli jsme tu správně.

Nakonec ale dobrý ne? Změnili jste názor?

Emma: Jojo, díkybohu se nepotvrdily naše prvotní obavy a i lidi byli fakt v pohodě! Jak říkáš (smích)!

Vy jste už v Praze vystupovali – konkrétně v Abatonu. Zkuste porovnat vaše zážitky z těchto posledních dvou vystoupení v Praze…

Emma: Je to zvláštní, ale bylo to naprosto odlišný, i když jsme hráli pro stejný obecenstvo..

Steve: Obě naše "skandální" vystoupení byla prostě unikátní! (v angl.originále – "both of our 'the Scandals' performance was unique" pozn.redakce)

Když už jsme u The Scandals – vy nejste jenom DJský pár – představte všechny své projekty?

Emma: The Scandals jsou vlastně "tři v jednom". Hrajeme jako DJské duo – to je zatím nejvytíženější a nejznámější (smích). Ale The Scandals je vlastně i rocková skupina (Emma je kromě DJingu i zpěvačka, Steve zase fugnuje jako textař a ), se kterou to chceme po novém roce víc rozjet Už máme dokonce i nasmlouvané nějaké vystoupení. No a zároveň se The Scandals se bude příští rok podílet na některých festivalech – ale to je ještě ve fázi příprav.

Takže byste se představili i jako promotéři?

Emma: Něco takového, ale zatím nechceme nic prozrazovat :)

Jak vás vlastně napadlo dát si tohle skandální pojmenování?

Emma: Nee, to je strašně nudná historka, fakt!!

Ale no tak, jen nám ji pověz..

Emma: No prostě jsme jednou jeli se Stevem kolem obchodu s botama, a ten jmenoval The Scandals, a mě se to tak strašně líbilo, že jsme nakonec tenhle název použili...prostě jsme použili jméno jednoho obuvnictví v Berlíně – jak říkám, nudná historka (smích)

No a co kdyby jste kolem toho obchodu nejeli? Určitě jste měli už vymyšlený nějaký jiný pojmenovaní? Nebo ne?

Emma: No původně jsme se měli jmenovat The Luxury, ale později (už jako The Scandals) jsme zjistili, že taková skupina už existuje v Americe a hrajou fakt božsky – jsme jejich fandové :)

Co nějaký nový počin - například nová deska? Pracujete na něčem?

Oba: Právě dokončujeme debutovou kolekci remixů s názvem "Cut Outs, Patchworks and Rip-Offs", je to takovej průřez naší tvorbou od 2003 - 2006. Remixy například od Neonmana, Peaches nebo Punx Soundcheck.

Neonman i Punx Soundcheck patří taky pod Pale Music Int.

Steve: Jojo, a já jim šéfuju (smích)

Takže to bude něco jako The Best Of..?

Emma: Tak něco, ale zatím si ještě netroufneme dělat nějaký Best Of kompilace. Na to si ještě budeme muset počkat (smích)..a hlavně vydržet na týhle "scéně".

To mi nahrává na další otázku, budete na "scéně" i oslavovat příchod nového roku, nebo plánujete nějakou soukromou akci, daleko od parties a hraní?

Steve: Moc nechceme plánovat a neplánujeme, čekáme na to, co přijde...

Emma: Já osobně nemám tyhle svátky moc v lásce, hlavně pak to strojený veselí na vánoce a Silvestry v kruhu neznámejch lidí někde na chatě. My budeme vystupovat (a oslavovat) se všema blízkýma na White Trash New Year’s Eve party v Berlíně. Pro mě to je ten nejlepší vstup do nového roku.

Bylo těžké se prosadit na německé scéně se Scandals, popř. vyrazit se "představit" do světa?

Emma: V Německu je obecně hodně těžký se prosadit a udržet... nevím, čím to je, možná těma lidma a (ne)dávnou historií...atmosféra na akcích není tak euforická, uvolněná a roztančená jako u vás...hlavně lidi vůbec nepodporujou nový umělce, směry, vlivy...proto rádi hrajeme třeba v Anglii - Londýně, kde je to přesně naopak

Poslední věc – chtěli byste něco vzkázat našim čtenářům, vašim fandům...

Oba: Czech Fans and audience – We Love You!!!!!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016