ROZHOVOR

 

DJ Jordy: "Na vinylu by se to často hrálo na parties."

DJ Jordy právě zveřejnil na svých stránkách nové čtyři melodické techno tracky. Stáhnout si je můžete úplně zdarma stejně jako jeho předchozí dva tituly. Současně vám s tímto šikulou z agentury Strobe přinášíme krátký rozhovor.

 

Jak vypadá tvůj všední den?

Tak jako každý den normálního člověka:) Když mám volno a nemusím do práce tak si rád pospím, poobědvám, zapnu počítač, kouknu na emaily a různé weby atd. Odpoledne vyřídím nějaké věci ve městě nebo jsem doma ve svém "studiu" a pracuji na nových skladbách nebo si jen tak mixuji sám pro sebe. Večer jdu pak se známými ven mezi lidi.

Jak dlouho se zabýváš djigem, a prozraď nám svoje první kroky.

Přesně už nevím, ale první mé zkušenosti z DJingem byly někdy v roce 1998, kdy jsem pouštěl skladby na zimním stadioně v Uherském Brodě:)). Časem mě to přestalo bavit, protože jsem musel hrát věci, které se mě vůbec nelíbily. Později mě napadlo udělat společně s kamarádem akci v jedné hospůdce, kde jsme hráli jen my dva věci, co se nám oběma líbily-dokonce se to líbilo i lidem:)..no a od té doby se v tom vezu.

Čemu se věnuješ kromě djingu?

Kromě DJingu se věnuji od roku 1996 také tvorbě vlastních skladeb a remixů.

Co ti vadí na dnešní taneční scéně a co naopak?

Tak konkrétně na té české scéně mě vadí, že jsou tu stále lidé, kteří mají své jméno jako "dobře prodejní značku" a moc se nehledí na její obsah, ale zase na druhou stranu se tu začínají objevovat lidé u kterých je na prvním místě hudba/výsledek a až pak jméno.

Vidíš nějak svůj hudební posun ve své kariéře?

- Když se podívám zpět do minulosti, tak ten posun je opravdu znatelný. Člověk na sobě musí stále pracovat a vyvíjet se. Takže vím, že mám před sebou ještě mnoho věcí.

Jaký máš sen v djingu?

Tak především hrát co možná nejvíce na kvalitních akcích a dotáhnout co možná nejdál.

Co plánuješ do budoucna?

Do budoucnosti plánuji především konečně namíchat nový promo set, protože od posledního promo mixu uběhly dva roky a za tu dobu jsem se stylově posunul o nějaký krůček dál. Také plánuji vydat vinylovou desku, protože na české scéně opravdu chybí chytlavá našlapaná melodická funky groovy techno deska.

Koho respektuješ, kdo tě ovlivnil v tvé kariéře?

Nejvíce mě ze začátku ovlivnili především producenti jako například Marco Bailey, Redhead, Oxia, Tom Hades a teď v současnosti především Pedro Delgardo, Marco Nastic, Daniel D, Collins and Behnam, Stephane Signore, Budai and Vic atd…

Bez čeho se jako dj neobejdeš?

Tak především se neobejdu bez svého notebooku:)), ale ke spokojenosti také potřebuji slušné odposlechy, sluchátka, kvalitní mix, stůl v přijatelné výšce a také lidi na parketu, kteří mě dodávají energii a inspiraci.

Chodíš se bavit na párty? Kterého dje by sis nikdy nenechal ujít, respektivě kdo je pro tebe ikonou?

Velmi rád chodím na klubovky a někdy zajdu i na velké akce. Bohužel v dnešní době jsou tak extrémní lineupy na velkých akcích, že půlka akce je úplně pro jiné publikum. Například spojování schranzu s funky groovy technem a podobně. Z DJů nemám žádný svůj vzor, mám jen své oblíbené DJe, které si rád poslechnu a vím, že ten styl co hrají se mě velmi libí, například z těch českých mladých talentovaných je to především Michal Poliak aka BB Mike a Hydrophonic.

Co nám můžeš prozradit o své nové MP3 desce Pumping Heart, kterou jsi vytvořil?

MP3 deska Pumping Heart je již třetí deskou, kterou vydávám na svých stránkách a lidé si ji můžou zdarma stáhnout a poslechnout. Na této nové desce najdete opět čtyři tracky, které se nesou v duchu líbivého melodického funky groovy techna. Celou desku otvírá skladba Get Up, ve které jsem si "vypůjčil" hlas ze skladby Get Up od Technotronic. Další skladbou na desce je Miami, která přesně vystihuje můj typický styl melodického funky groovy techna. Předposlední skladbou je skladba Illusion, která je momentálně vrcholem mě hudební tvorby a nastínila přesně styl, kterým se chci do budoucna ubírat. Pevně věřím, že kdyby tahle věc vyšla na vinylu, určitě by byla často hrána na parties, protože má hodně velký hitový potenciál. Celou desku pak nakonec uzavírá společná skladba Jamora Nomba 2006, za kterou stojí především producent a DJ Mario, který tak vytvořil další z remixů mé hitovky Jamora Nomba z roku 2003, který také v tom samém roce vyšla před Vánocemi na vinylové desce na labelu Samopal record.

Kde jsme tě mohli minulý rok slyšet?

Minulý rok jste mě mohli slyšet na několika akcích například na akci Bayday 2006, Ibiza Night, Sonne Eddition, Kingforce 2006, Hradhouse Warmup nebo na dvou větších letních open air akcích Festiválek 2006 nebo slovenská mega akce Toshiba Summerbeach party.

Kde tě můžeme potkat v nejbližších dnech, týdnech???Buď na párty kterou navštívíš nebo kde se objevíš za mixem?

Doporučoval bych sledovat především moje stránky www.jordy.cz, kde je aktuální seznam termínů hraní nebo také www.strobe.cz, což je bookingová agentura, která mě zastupuje. A určitě mě uslyšíte na jarní Sonne Edition, kde jsem rezidentem spolu s kolegou Dejanem. (pozn.aut. ze stejné bookingové agentury).

Máme tu leden a tím pádem nový rok 2007, co bys popřál naším kluberům?

Tak především bych jim chtěl popřát hodně zdraví, štěstí, lásky a skvělých zážitků nejen na akcích, ale také v osobním životě.

Děkuji za rozhovor 

JORDY - Pumping Heart (31MB)
http://jordy.cz/mp3/2006/jordy%20-%20pumping%20heart.zip

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016