ROZHOVOR

 

Rozhovor s kapelou Blow

Tento odvážný názor vyslovili v rozhovoru členové skupiny Blow. Do měsíce by jim měl vyjít jako prvotina labelu U Merkura vinyl se skladbou Catch the Light s remixy od Chrise Sadlera a Sneer.

 
Můžete nám krátce představit Blow?

P.R.: Blow budou v létě slavit pětileté výročí existence. Vznik kapely navázal vlastně na hraní Adina a P.R. společně s DJ Motkou po českých a moravských klubech.  Blow Muzika byla zpočátku postavená na kvalitním d'n'b materiálu nehodícím se na "klasické" parties. U Blow jsme posléze zůstali a za tu dobu společnýho hraní jsme zkusili snad všechno, co v taneční scéně můžeš zažít. Od účasti na dnes již legendárním Jelením příkopě v roce 1998 po loňskou technopárty Summer of Love, kde jsme zahráli mezi sety Iana Voida a Luka Slatera. Do toho debutové CD Rolls Royce in the Dance Club, další nahrávky, remixy, kluby, letní festivaly... Je toho na dlouhej seznam. Co se týče personálního složení Blow, jsme čtyři: zpěvačka Candra Dewi, bubeník Buddy, Adin a P.R.

Jak jste byli spokojeni s minulým rokem co se projektu Blow týče?

Adin: Celkem jsme dost hráli, neboť jsme měli po vydání desky, a užívali si to. Hrát live je super pocit, což asi nepochopí někdo, kdo je jenom zalezlej v díře (studio). No a taky spolu chodili na pivo a tak. Teď chystáme druhou desku, takže jsme živé hraní omezili, neboť nelze stíhat všechno a hlavně člověk pak není soustředěný.

P.R.: Asi bych nehodnotil minulý rok. My počítáme čas od desky k desce. Takže pro hodnocení je pro nás důležitý období od léta 2000, kdy nám Black Point vydal náš debut. Myslím, že deska nám dodala víc sebevědomí, víc hraní a hlavně jsme v tom období, který skončilo se současnou přípravou na druhý CD, uzavřeli určitou kapitolu.

Jakým směrem se ubírá vaše hudba nyní?

P.R.: Směrem, kterým chceme. Jako Blow děláme neustále jenom hudbu, kterou cítíme. Tady teda moc změn asi není.

Adin: Navíc máme takový přetlak materiálu, že vybrat to nej dá celkem práci. Ale na druhou stranu, je fajn, když je z čeho vybírat. Odpad se pak dá využít v reklamách apod.

 Blow Co chystáte na letošní rok?

P.R.: Vinyl u Merkuráků a prioritu č. 1 - druhou desku, datum vydání bylo stanoveno na září a bude vydána ve spolupráci s Tripmagem, nový koncertní program a řadu dalších věcí, o kterých by měli spíše mluvit D Smack U, kteří nás bookují.

Adin: Ještě k tomu vinylu - jeden z remixu nam delal Chris Sadler a fakt se mu povedl, je to zajímavý pocit, kdyz slyšíš svoji skladbu v jiném kontextu a jinak poskládanou.
A konečně taky dobudování vlastního studia, který budu mít hned vedle domu, takže tam budu moct chodit v pantoflích a třeba i ve dvě ráno, což byl vždycky můj sen.

P.R.: Jo, Adin bude ještě u baráku kopat jámu, aby měl dalším rokem na jaře bazén. Pětadvacítku, ne?

Kde vás můžou fanoušci vychytat toto léto?

Adin: Mě nikdo asi nevychytá, neboť budu zalezlej v díře (studio) a ladit věci na novou desku. Občas taky na inlajnech a nakazil jsem tím i část kapely, takže kdo jezdí rychle, může s námi do akce.

P.R.: Střídavě v Praze a Pardubicích a ve vlaku, který nás vzájemně spojuje. Prostě, kvůli desce jsme utlumili všechno ostatní, co by odvádělo naši pozornost, takže i koncerty. Abychom nevyšli ze cviku, vychází to teď na jeden koncert buď v klubu nebo na festivalu za měsíc. Nejbližší akcí je festival v Poličce 31.5.2002.

Co tě v poslední době zaujalo z české hudby?

oba: Jednoznačně famózní deska DJe Trávy a nádherně koncepční CD Floexe. Pak taky zdařilý debut kamarádů ze Skyline s jejich mentálně vyrovnaným frontmanem a pak taky neuvěřitelný návrat starých bezvadných partiček, o kterých jsme mysleli, že se dávno už věnují pouze reklamě, jako Extáze a bratři Ormové na druhou. Zahraniční hudbu vůbec neposloucháme, neboť je to ubohé, vždyť si vezmi třeba takového Courtneyho Pinea nebo J. Millse nebo Davida Sylviana. Jo a taky deska Marco Caroly se nám vůbec nelíbila, pak taky kompilace Deep Train, hlavně ty basy a jak to celkově šlape.


Jako prvotina labelu U Merkura vychází vinyl se skladbou Catch the Light s remixy od Chrise Sadlera a Sneer.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016