ROZHOVOR

 

Milan Lieskovsky: "Klubová atmosféra má obrovské kouzlo."

Možná jste při návštěvě Sensation White v Sazka Aréně také dostali promo CD White Eyes Compilation, sestavené a smíchané Milanem Lieskovskym. Že nevíte kdo to je? Tento mladý bratislavský DJ a producent má kromě rezidentní noci v klubu Dopler i svou pravidelnou rozhlasovou show a jeho tracky hrají například Above & Beyond nebo Flash Brothers. Rozhovor s ním pro vás připravila Věra.

 

Nyní je ti 25 let. Pamatuješ na své dětství? Poslouchal jsi už jako teenager elektronickou hudbu nebo ses o tuto hudbu vubec nezajímal?

Ahojte. Samozrejme, že si pamätám na detstvo. A už v detstve som sa intenzívne venoval hudbe. V teenegerských rokoch ma zo začiatku oslovil rock, potom v časoch strednej školy ma zaujal aj rap a po skončení školy som začal objavovať elektronickú hudbu, ktorá ma drží dodnes :)

Co bylo impulzem k tomu, aby jsi začal produkovat a hrát styly hudby jako je trance a progressive?

Jednoznačne pestrosť a možnosti experimentovania, ktoré tieto štýly ponúkajú.

Když jsi začínal, bylo těžké se prosadit jak na Slovensku tak v zahraničí? A myslíš si, že dnes, v roce 2007, mají začínající producenti a DJové snažší na sebe upozornit?

Nie, nie..ľahké to určite nebolo a ani nie je. Aj keď sa človek presadí, dôležité je si pozíciu udržať, prípadne latku dvíhať vyššie a vyššie. Pre mňa osobne je práve to motivácia keď sa mi zadarí tú latku posunúť smerom nahor. Hlavne v tomto období kedy konkurencia je naozaj veľmi silná.

Čtyřikrát do roka pořádáš svoji párty pod názvem Progress Your Mind v bratislavském klubu Dopler. Posledními hosty byli Jose Amnesia a Jennifer Rene. Podle čeho vybíráš své účinkující? Podle stylu hudby, co hrají, nebo si tam zveš své známé a kamarády?

Vždy si vyhliadnem niekoľko mien a tie si sledujem a zisťujem či sú to ľudia, ktorí majú čo ponúknuť publiku. Snažím sa vyberať a pozývať uznávané a celosvetovo rešpektované osobnosti.

Další pokračování této úspěšné klubové noci plánuješ na 14.7.? Prozradíš nám, kdo zde zahraje tentokrát?

Zatiaľ nebudem prezrádzať konkrétne mená, ale môžem povedať, že to bude silný a vyrovnaný line-up:)

Kde si ty sám raději zahraješ? :) Na halové akci nebo v klubu?

Aby som sa priznal na veľkej halovej akcii som v podstate ešte nehral. Ale takisto ako ostatní sa týchto akcií zúčastňujem. Ak to porovnám, klubová atmosféra má svoje obrovské a silné čaro.

Co myslíš, že se ti nejvíce za poslední rok povedlo a naopak, co tě nejvíce naštvalo?

Naštvalo ma, že som minulý rok opäť nestihol ísť na žiadnu dovolenku… takto sa to ťahá už asi 4 roky… a tento rok okrem krátkych výletov do zahraničia asi tiež nič poriadne nestihnem… Podarilo sa mi pripraviť myslím, že celkom prijateľnú promo kompiláciu pre event Sensation White, odohral som pár vydarených akcií a aj v produkcii sa zadarilo:)

Zatím nevyšlo žádné tvé debutové album. Plánuješ s tím do budoucna něco udělat nebo už se něco připravuje?

Niekedy v budúcnosti by som určite rád niečo také spravil… najprv, ale musím zvladnúť ešte veľmi dlhú cestu, ktorá je predo mnou. Ale teším sa na ňu. :)

Všude kolem je v roce 2007 internet a mp3. Jaký je tvůj názor na stahování Mp3?

Pokiaľ si niekto mp3 zakúpi v shope, tak nemám nič proti tomu.

Myslíš, že vinyl přežije nebo nakonec budou hrát všichni DJové jen z "cédéček"? Ty hraješ jak?

Aj keď ja hrám z CD, tak pevne verím, že vynil prežije… rešpekt všetkým DJs, ktorí hrajú z vynilov.

Máš představu o vývoji elektronické hudby do budoucna?

Myslím, že v hudbe sú neobmedzené možnosti… a ľudia sú kreatívne tvory, takže sa necháme prekvapiť. :)

Co je pro tebe v životě nejdůležitější?

Okrem štandardných hodnôt je to psychická pohoda, zachovanie chladnej hlavy vo vypätých situáciách, mať sa o koho oprieť a zároveň vedieť byť oporou.

Již několikát si hrál v ČR a doufám, že i do budoucna tomu tak bude. Jaké se ti zdá české publikum a chceš mu něco vzkázat?

Ja dúfam, že tiež to tak bude… tento rok sa ešte niekoľkokrát do Čiech chystám, takže sa vidíme. :)  České publikum je veľmi fajn a odkazujem, že si vážim každého jedného fanúšika. :)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016