ROZHOVOR

 

Yasma: "Tento rok se již Antistatic konat nebude."

Pokud patříte mezi fanoušky oblíbené noci Antistatic, máme pro vás špatnou zprávu. Její pořadatel Yasma se rozhodl věnovat svou energii jiným projektům. Jakým? Přečtěte si krátký rozhovor.

 
Ahoj Yasmo, začneme klasicky jak se ti vede, co nového u Tebe? A ještě abych se nezapomněl klasicky zeptat rostou nebo nerostou?

Ahoj Dušane, Vede se mi výborně, tento rok jsem opravdu v pohodě, nikdy jsem více nebyl. Také jsem přestal kouřit, 30 cigaret denně, jsem teď hyperaktivní muhaha. A rostou, určitě rostou.



Patříš mezi nejznámější postavičky promotérů na severní Moravě a v ČR. Co to pro tebe znamená? Jak vůbec začal tvůj příběh pořádání akce Antistatic?

Co to pro mne znamená, až tak bych to asi neviděl, ale jestli mám na to nějak odpovědět, tak každým dnem se zbavuji závislosti na promo. Dala by se popsat celá stránka proč Antistatic začal, ty skutečné důvody zná jen jedna osoba, ale okolí by to asi nepochopilo (srdcová záležitost, té osobě patří můj pozdrav i tento rozhovor) Antistaticu předcházely jiné párty rok 2000 - 2002, ale každá špatná věc nese v sobě pozitivum. Vždy je lepší udělat něco co nevyjde jak očekáváte v malém, než když se to nepovede tam, kde jde již o velké investice. V roce 2003 jsem oslovil Fuzzyho jestli jde do toho se mnou a tak se dělal první Antistatic, mám pocit že to bylo 1. 11. 2003. Potom už to byl kolotoč a klasické války mezi promotéry.

Podle čeho vybíráš line-up na party? Jsi něčím ovlivněn, nebo vybíráš podle svého vkusu?

Přiznám se, že mám slabost pro ženy za gramofony a vždy mi to dělá libido se koukat na ženskou jak to umí. haha (s gramofony muhaha). Gayle San byla skvělá a její vystoupení bylo perfektní, užil jsem si to, ale pokud to budu brát profesně, tak je to jen lobizmus a sledování poptávky.

Teď jsi si vzal pod taktovku CITY CLUB v Rožnově pod Radhoštěm. Zde už vystoupili zajímaví hosté, OGI, BOSS, JERRY, ORBITH, LAYDEE JANE atd. Prozradíš nám, co chystáš za další akcičku?

City Club v Rožnově pod Radhoštěm mne okouzlil, patří mezi nejlépe konstruované kluby v ČR, a tak jsem nabídce neodolal. Je pravda, že místní lidé jsou převážně hudebně hluší, ale i zde se najde spousta cluberů a přátel. Pro mne je důležité, že se sjíždí lidé ze širokého okolí. City Club se mi líbí natolik, že zvažuji Antistatic clubing, ale to zatím zvažuji. Každopádně 8. září bude Michael Burian.

Teď k poslednímu Antistaticu, party pronásledovalo pár problémů. Řekni nám co se vše stalo?

Vše proběhlo ok. 3 500 litrů vody v bazéně pro vodní stěnu začalo prosakovat již v 19 hodin a na palubu se vylilo obrovské množství vody, celý večer jsme pak trnuli jestli impregnace povolí a toto kvantum vody vběhne do lidí. Dále nám firma nedodala propojovací kabel k projekci, což nás mrzelo vůči sponzorům. Bylo nám sděleno, že během večera bude krajská hygiena provádět měření, bohužel hala nevyhovuje hudební produkci, teď již to víme, proto varování pro všechny promotéry. I přes ubrání na hlasitosti jsme překročil 5-násobně normu a bylo zahájeno správní řízení, které dodnes probíhá, ale vypadá to na zdárný kompromis.

Myslíš, že to má vliv na další pokračování Antistaticu? Tato party si udělala jméno nejen na Moravě, ale i v Čechách.

Ano, má to vliv, není prostor a do Čas arény již nepůjdeme a náhradní místo jsme nenašli, aby nám vyhovovalo ve všech směrech. Taktéž nyní potřebuji více času na jiné aktivity, proto je Antistatic odložen na dobu neurčitou. Tímto se všem věrným návštěvníkům, které srdečně zdravím omlouvám, že tento rok se již Antistatic konat nebude.

Díkec za rozhovor. Čest Yasmo.

Já děkuji tobě --- !!!


Dušan aka Orbis Pictus
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016