ROZHOVOR

 

Lexy & K-Paul - Dva němečtí blázni

Na konci prosince přijede do Roxy populární dvojice Lexy & K-Paul. Nemohli jsme si tedy nechat ujít příležitost alespoň na krátký rozhovor.

 
Ahoj, na začátek rozhovoru mi prosím povězte, jak jste se seznámili. Ve vašich PR textech je na toto téma zajímavá historka.

Doslova z nepřátel jsme se stali přáteli. Poprvé jsme se setkali v jednom klubu, kde jsme doslova porvali o dívku. Nakonec nás ochranka vyhodila a slečnu sbalil někdo úplně jiný.

Na konci prosince 2007 vystupujete v pražském klubu Roxy. Vzhledem k tomu, že jde téměř o konec roku, mohli byste zavzpomínat a malinko bilancovat uplynulý rok?

Rok 2007 byl ve znamení našeho třetího a posledního alba Called trash like us! Navíc máme nové velké studio a změnili jsme label, ten nový se jmenuje Musicismusic a samozřejmě jsme si užili spoustu fantastických klubových nocí.



Hrajete v mnoha zemích po celém světě. Které bylo pro vás letos nejzajímavější?

Letos máme za sebou několik skvělých vystoupení. Je to jak říkal Falco. "Jak někdo může mluvit o osmdesátých letech, když osmdesátá léta neprožil?" Proto se tak špatně popisují. Ale hráli jsme třeba v Belgii, kde byl tak stylový klub, jaký jsme ještě nikdy před tím neviděli. To byla bomba!

A mohli byste mi říct, jaký zvuk je důležitý pro váš set? A co byste označili jako zvuk letošního roku?

Pro nás jsou vždy důležité naše melodie a vokály. A zvukem roku 2007 by mohlo být asi něco ve smyslu: "Přeřadit melodie na druhou kolej a vydat se více minimalovou cestou". Asi tak nějak.

Těšíte se na vystoupení u nás? Nedají se strávit vánoční svátky jinak než hraním po klubech?

Ano, samozřejmě. Milujeme Prahu, často jsme zde pobývali ještě jako děti. I proto, že to není tak daleko. A Vánoce jsou na clubing naprosto ideální! Tím jsme si stopro jisti!!

Máte vůbec čas na nějaký odpočinek?

Jasně, vždy v lednu si zablokujeme všechny víkendy a dáme si jeden krásný měsíc odpočínku.

A na konec našeho povídání se ptám…co uslyšíme dne 28. prosince od dvojky Lexy & K-Paul v Roxy?

Lidi, co nás znají, by řekli asi něco jako "dva němečtí blázni, co se chovají jak šílenci a co spolu s jejich hity, nenechají nikoho sedět na zadku."

Výborně, díky za rozhovor


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016