ROZHOVOR

 

Rozhovor s Nippem

Rozhovor s Nippem připravil Jirka Kučera z Futurebeat.cz.

 
 Nipp Tak jaké jsi měl letošní léto?

Jedno z těch lepších. Stačil jsem na 14 dní vypnout a odjet se svou milou na dovolenou :)

Na jaře ti vyšel singl na vinylu TechEx 03. Jak se deska prodává a jak jsi s trackem ve finále spokojen?

Jak se prodává nevím. S Crazzeeemanem jsem delší čas nemluvil, nicméně vzhledem k tomu, že plánuje na podzim HyPERVEZion 01 tak snad ok. S trackem po technické stránce určitě spokojen nejsem. Pokaždé když něco dodělám, tak zjistim, jak jsem to předtim udělal špatně.

A co dál do budoucna? Nějaké další věci, nápady...

Jak sem říkal na podzim se chystá HP 01, omezený výlis, Ondra a Já, každý po dvou tracích. E.C.A. mi v současné době masteruje track, který bude vycházet v Anglii. Jedná se o progresivní house, kde jsem použil vokál Manhattan Transfer (acapela - San Francisco 1958). A co vim, tak je vzduchu vlastní produkce Futurebeatu a labelu s nim spojeným. První deska bude vydána jako číslo 0 a tracky na ní budou mít Šmaf, Jackill a já...
Ještě pokud jde o ty nápady? teď nás baví mini-minimal ;)

Na stránkách www.futurebeat.cz bývaly ke slyšení také nějaké tvoje loopy. V poslední době už moc ne. Nevěřím tomu, že bys byl líný. Je to ale asi z důvodu lehké zneužitelnosti smyčky kýmkoli a také je to trochu mrhání nápady, je to tak?

Přiznám se, že popravdě to každý den vidim jinak... V dnešní době je jednoduchý dostat smyčku např. do Recyclu a pak s ní udělat naprosto cokoli...zase ale na druhou stranu je to mixdown několika kanálů najednou, který stejně ani kouzelník neoddělí na jednotlivé stopy.... A na tu třetí stranu mince, si zas řikám, že bych měl být pyšný na to, že někdo mojí smyčku použil, tudíž se mu libí... Jasná odpověď z toho neni, že jo? ....nicméně nějaký loopíky plánuju v nejbližší době na FB umístit :)

Na čem vytváříš svoji hudbu. Používáš výhradně počítač nebo i nějaký hardware?

Převážně PC > mam P4, Pracuju v Logicu 5 << do Logica přes rewire Reason + Reaktor , sampler používám standartní uvnitř Logicu - EXS24.. >>> ven anologově přes kartu DARLA 24 >> ven do Behringera euroracku mixu >> tam a zpátky na každý kanál přes Behringer Virtualizer PRO (efekt) - finalní zvuk prohaním lampovym kompresorem

Jednotlivé zvuky si vytváříš sám nebo si sem tam nějaký ten samplík půjčíš?

Both :) ale mam moc rád synthy

Za jak dlouho pustíš track mezi lidi? Patříš k těm co ho pořád pilujou a pilujou nebo ho složíš a večer bys ho mohl hned pustit?

Jak kdy a podle toho o jaký track jde ;)

Tvoříš sám nebo rád s někým spolupracuješ?

Dobře se mi dělá s Petrem Kuthanem aka. Cosmotronem (new dj bee Lighthousu) ... on perfektně slyší, hlídá mi vejšky a kompresor. S Jackillem jsme taky něco spáchali, jsme si tak sedli a dali cígo ;))

Často hraješ jako dj. Jak bys popsal hudbu, kterou hraješ?

Nevím jestli hraju často :o) hraju minimal techno a deephouse >> ale je to těžký to škatulkovat. Jsem muzikant mám rád převážně hudbu....melodie...HRAJU HUDBU :)

Kde nejčastěji a nejraději hraješ?

Oboje asi v MIXU

Zajdeš si ještě na párty jako normální návštěvník. Která akce z poslední doby stála podle tebe za pozornost?

Jasně. Většinou mi to, ale vychází naopak, třeba na Creamfields jsem šel kvůli Massovi, kterej mě svým vystoupením zklamal... Na Global Connection jsem se těšil na Hawtina a nakonec jsem stál s otevřenou pusou a poslouchal Pavla Bidla...mimochodem pokud se mi ptáš na akci s velkym A, tak to byla rozhodně Global Connection v Praze a vystoupeni Bidla!

V poslední době se v rozhovorech hodně diskutuje o final scratchi. Vypadá to, jakože se lidé rozdělili na dva tábory. Jedni ho oslavují, jiní z něj mají trochu obavy. Co si o něm myslíš ty?

Když se objevil, měl sem jasno, rychle nahraju desky do kompu, prodám je a kupuju Final Scratch a notebook.....ale až do chvíle co jsem se dozvěděl, že je na něm 140 ms delay :( .... počkáme, až to kluci stáhnou na 40 ms a pak do něj jdem všichni povinně :))

Jak vidíš svoji budoucnost? Myslím nejen jako dj a producent, ale i jako člověk.

Jak kdy. Někdy černě a někdy zas tmavě hnědě :)
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016