ROZHOVOR

 

Ian Void - set k downloadu a rozhovor

Ian Void byl ranní technohvězdou na Summer of Love... Teď se k nám vrací na Winter of Love a u té příležitosti za prvé namixoval speciální set pro naše čtenáře a za druhé odpověděl na otázky Lcii a Pavovi.

 
------------------------------------------------
DJ set Ian Void download: MP3, 91MB
------------------------------------------------
Ian Void
Jsi znám pro své nekompromisní a tvrdé techno. Měli jsme možnost ho okusit během Summer of Love 2002. Co se od té doby změnilo u Iana Voida?
Krátce po Summer Of Love se stalo několik velkých průšvihů, můj distribuční label UCMG se dostal do nějakých problémů a tak vlastně hledám nový domov pro distribuci svých desek. Právě kvůli problémům Undercover Music Group (UCMG UK) jsem musel zrušit vydání svého alba, přesto, že bylo už vylisováno. Takže v poslední době spíš dávám věci zpátky dohromady. Naštěstí se můj label Geushky přes všechny tyto problémy dokázal udržet a hned po novém roce začnu zase vydávat desky, vyjdou Eps od Dave Angela, ScanX či Space Djz a moje vlastní. Na druhou stranu všechno ostatní bylo dobré, zahrál jsem si na několika opravdu dobrých akcích a mám také novou residenci ve Skotsku, v Glasgow.

Světlo světa spatří nová nahrávka z tvého labelu "Amalgam EP". Můžeš nám o ní něco říct?
Amalgam EP taky nevyjde, viz problémy UCMG, které jsme zmiňoval výše. UCMG byli mojí distribucí a protože v této chvíli vlastně neexistují, všechno, co bylo naplánované k vydání prostě díky tomu nevyjde. Je to velká škoda, protože ta deska byla fakt dobrá. Tracky od Surefoot (UK), Celtic Sons (Německo), Temponauta (Slovinsko) a moje, jsem si ale jistý, že se podaří takovou dobrou desku udělat znovu, jakmile se uvolní napětí po pádu UCMG.

Ian Void
Už je tomu několik let od doby, kdy jsi uspořádal první clubovou noc Geushky. Co se děje s Geushky v současnosti?
Geushky běží už téměř osm let a je velmi úspěšná! Na Silvestra dělám Joint Party, která bude největší taneční akcí v Porthsmouthu. A plány na příští rok? Zase dodám, nejdůležitější pro mě je label a nová distribuční firma. Parties jsme tak trochu omezili, protože situace v UK okolo klubů je vážně drsná, zvlášť v posledním roce, snad všechny kluby padají dolů a lidem se nechce moc chodit. Mám docela štěstí, že mě podporují lidé jako Dave Clarke či Billy Nasty, kteří jsou ochotni přijet na pomoc, kdyby byl vážnější problém. Na ně lidi přijdou vždycky...

V době "elektronické globalizace" již snad není k nalezení nedotčené místo fenoménem taneční hudby. Najde se nějaká electronic/dance scéna na tvém domovském ostrově Wight?
Ha Ha, The isle Of Wight je opravdu malý ostrůvek, ale párty už se tam taky dělají. Myslím, že jsou vcelku v pohodě, snad jen na ně chodí hlavně mladí lidé a jsou trochu víc hardcore, hodně rychlý hard house. Ale pro děti je cokoliv dobré, vlastně spíš, nic pro ně není špatné.

Ian Void
Co si myslíš o "smrti" taneční scény v UK, která byla propíraným tématem všech dance magazínů v průběhu letošního léta?
Něco pravdy na tom bude, je to teď opravdu drsné. Některé z nejstarších a největších klubovek skončily, hlavně v takzvaných SuperClubech. Ty jsou na tom opravdu zle. Osobně si myslím, že je to OK a že v tom dlouhodobém sledu to bude mít za následek návrat undergroundu a prostě se vyvine nová scéna.

Myslím, že je to tvé čtvrté vystoupení (nyní i menší tour) v České republice. Jak se ti líbí české obecenstvo?
Lidi v Čhechách jsou naprosto kouzelní, plní energie a velmi přátelští, opravdu hodně rád tady hraju. Atmosféra u vás je nádherná a já můžu hrát skutečně tvrdě, což se lidem v Čechách libí a to je cool.

Ještě chvilku zůstaneme u České republiky. Znáš nějaké české producenty nebo Dje? Pokud ano, zaujal tě někdo?
Jasně! Znám pár lidí od vás, třeba Tokyho (Rumenige), ten je dobrý pro jeho downwards styl, dělá to opravdu dobře. Sám hraju desky od Olga + Jozef a jsem nadšený ze singlu Mundo od Ladidy. Též zůstávám v kontaktu s Kaisersozem, naposledy když jsme se potkali jsme se pěkně společně opili - je to správný chlapík!

Konec roku se pomalu blíží. Jaký byl pro tebe rok 2002?
2002 bylo skutečně jednou nahoru, podruhé dolů. Hodně velkých a skvělých parties, ale taky hodně problémů s labely, jak už jsem říkal. Na příští rok se dívám jako na nový začátek. Prodělal jsem masivní množství peněz, protože nevyšlo album, které už bylo celé hotové a taky několik singlů, takže se doufám, že na to brzy zapomenu.

A jaké jsou tvé plány pro rok 2003?
Jak už jsem říkal, dívám se na rok 2003 jako na svůj nový začátek. Mám připravené k vydání singly od Dave Angela, ScanX, Stanny Franssena a Space Djz, vyjdou na Geushky. A samožřejmě doufám, že dobře dopadne moje nová spolupráce s ditribucí Prime, kde bych od nového roku měl být. Mám v plánu každému z výše uvedených producentů vydat na Geushky 3 EP sérii, plus samozřejmě svoje desky. Takže hlavně doufám, že Top Djs mi pomůžou rozhýbat nejen label, ale i zlepšit náladu.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016