ROZHOVOR

 

DJ Quintin: "Hodně se soustředím na práci se zvukem"

Minulý čtvrtek agentura Kick da Night odstartovala novou klubovku Meet the DJ, která si klade za cíl představovat českému publiku méně známé DJské tváře ze zahraniční. Jako první host zavítal holandský DJ Quintin, který do Prahy dorazil po delší absenci a přivezl s sebou zbrusu nový sound. V Clubu Prdel předvedl večer houpavý set pravého "holandského" housu, který české publikum přijalo pozitivně. Odpoledne jsme ještě stihli s Quintinem dát řeč o jeho vztahu k Praze, o jeho současném soundu, produkci, o ženách a o ceně "DJ Talent roku", která mu byla letos udělena.

 

Ahoj Quintine, už je to nějaký čas, co jsi se odstěhoval z České republiky zpátky do Holandska, co ti nejvíce chybí z Prahy?

Hodně věcí, stále se v Praze cítím trochu jako doma. Mám rád entuziasmus místních partypeople. Taky mi hodně chybí lidé, které jsem tu poznal, kamarádi, jsem rád zpátky! Dneska si dám kousek medovníku, abych se dostal do nálady ;-)

Stal jsi se něčím jako národní celebritou ve tvé domovské zemi a získal jsi cenu 'DJ Talent roku' od největší radiové taneční stanice v Holandsku - Slam FM. Co je podle tebe hlavním faktorem, který ti zajistil řekněme rychlý nárůst slávy?

DJuju už 12 let a mám hodně zkušeností. Už dávno jsem začal produkovat i vlastní hudbu, ale teprve nedávno jsem se tomu začal věnovat více. Hodně se soustředím na práci se zvukem, takže má produkce nyní zní mnohem kvalitněji než dosud. DJ booking, dobrý kontakt s publikem, vstřícnost vždy podat rozhovor nebo odpovědět na emaily ... a moje tracky jsou nyní také vysoko v žebříčcích plus fakt, že jeden z nich se stal radiovým hitem zřejmě přesvědčilo lidi, aby hlasovali pro mě.

Většina lidí tady v České republice tě zná jako zcela trancového DJe, zřejmě díky tomu, že jsi vystupoval na Transmission a Tiësto CEE Tour v roce 2005, nebo Trance Parade po boku Sander van Doorna v Plzni v roce 2006. Od té doby se tvůj sound značně změnil. Jaký styl tedy momentálně hraješ a co tě vedlo ke změně?

Můj hudební styl byl vždycky rozmanitý. Hral jsem od club/house, ale také více trancové a tech věci. Nyní hraju převážně house kombinovaný s tech soundem a všechno kolem. Mezi 128 až 132 bpm. Hudba, kterou nyní hraju, má opravdu "holandský" zvuk. Ale hned vedle tohoto žánru produkuji spíše mezinárodní house. Stále jsem pod vlivem tech soundu. Takže ode mě můžete očekávat sety plný drivů, těsných beatů, známé bootlegy, remixy a samozřejmě chytlavé melodie. Prostě house!

Tvůj track "Bleep It!" se prodává velmi dobře a získal si podporu od top DJs jako třeba David Guetta, DJ Jean nebo Laidback Luke. Na čem momentálně pracuješ?

Nyní po mě chtějí hodně remixy, takže jsem vytížený remixér. Rád dělám něco nového a čerstvého, takže každý track je úplně jiný. Nyní pracuju na vlastním "Quintinovském" tracku s vokály od Mc Boogshe a dvou remixech. Taky jsem remixoval starý track "Randy Katana - Fancy Fair" remix 2010, něco pro každého milovníka tranceu :)

Jaké další aktivity naplňují tvůj čas kromě DJingu a práce ve studiu?

Kromě DJingu pracuju pět dnů týdně ve studiu. Mimo to pořádám akce v Holandsku, např. Groupies, a kromě toho také bookuji DJe pro externí organizace. Takže můj volný čas je vlastně jen neděle, pokud mám štěstí. Ale miluju svojí práci, nemůžu si stěžovat.

Co tě jako první zaujme na ženě? PRDELka nebo něco jiného?

První, co mě zaujme, je šarm ženy, to jak vypadá a jak se usmívá. A samozřejmě taky prdelka, ha ha :-D

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016