ROZHOVOR

 

Mario Ranieri: "Jsem připraven být zpět, tak tvrdý jako mě lidi doposud znali"

Ostravský klub Fabric oslaví ve dnech 14.5. a 15.5. své 10. narozeniny! Dvoudenní oslavu rozvrhnuli na páteční večer pro fandy zlomených beatů a v sobotu můžou svíčky na pomyslném narozeninovém dortu sfouknout příznivci stylů house, trance, progressive a taktéž techna. A headlinerem sobotních oslav, který bude mít pod kontrolou Tech Industrial stage, není nikdo jiný, než rakouský technobijec a milovník hardtechna Mario Ranieri...

 
Máš před sebou premiérové hraní v klubu Fabric a hned na jeho velkém jubileu, oslavě 10. Narozenin. V České republice jsi už ale několikrát vystoupil. Jak se na Fabric těšíš a jak na Tebe působí české publikum?

Nikdy jsem ve Fabricu nehrál ani jsem jej nenavštívil, ale bude to pro mě velká čest zde na jejich jubileu zahrát. Čas od času se v České republice ukážu a vždy jeto velmi příjemné. Vždy cítím pozitivní vibrace a prožívám výbornou zábavu s českými partypeople, ať je to v klubu, či na open airech. Nemůžu se už víkendu dočkat…

Kromě djingu se věnuješ taky vlastní produkci, uslyší ve Fabricu nějakou úplnou novinku?

Ano, budu mít s sebou nejnovější track z mé vlastní dílny, s názvem JUGZ IN THA CLUBZ a z mého caseu zazní taky několik nevydaných tracků.

Víme, že jsi se nedávno stal šťastným tatínkem. Jak to změnilo tvůj život?

ANO! Má milovaná dcera ELENA MARIA se narodila teď v dubnu a jsem z ní nesmírně šťasten. Pro mě je totiž smyslem života mít rodinu a společně s ní vytvářet důležité životní hodnoty. Tento víkend, když budu hrát v klubu Fabric, bude moje dcera poprvé sama, protože má přítelkyně (její matka) bude na party se mnou. Je to pro ní po dlouhé době možnost a příležitost jít na party, důvod byl zřejmý – těhotenství. Malou Elenu bude hlídat babička, a ta se jí už také nemůže dočkat. Bohužel jsem v poslední době neměl vůbec čas na své promo, protože mě zaměstnalo jednak narození dcerky a také mně hodně zaměstnávaly studia na SAE Institutu ve Vídni, kde jsem studoval na audio inženýra. V březnu jsem studia zdárně dokončil s diplomem a nyní jsem připraven být zpět, tak tvrdý jako mně lidi doposud znali.

Je pro Tebe důležité srovnávání v žebříčcích typů Dj Mag atd…? A co si takových žebříčcích myslíš?

Je to vždy hezké umístit se v hitparádách či jiných anketách, protože je to znamením, že lidé na tebe myslí. Před dvěmi lety jsem byl zvolen do TOP 10 Best International DJ německého magazínu Raveline, ale nikterak mně to nezměnilo ani jako člověka a ani jako umělce. Je velkou radostí a ctí být ve společnosti jmen David Guetta či Svän Väth…

Jaké jsou Tvé plány pro rok 2010?

V prvé řadě chci vidět svou dcerku růst a sledovat její první slova a první krůčky. Také chci znovu nastartovat svou práci producenta a ve studiu. Je to už dlouhá doba, co jsem nějaký mix udělal, ale i to se brzy změní. Plánuji opět obnovit spolupráci s Frankem Kvittou a pracovat tak na nových skladbách. Poté, co jsem se stal diplomovaným audio inženýrem, plánuji napsat skutečný song, abych ve své produkci dosáhl dalšího, vyššího levelu. Můžete si být ale jistí, že určitě nebude výdán pod jménem Mario Ranieri. Mimo práce na mnoha skladbách, plánuji taktéž zapracovat na svých webových stránkách. Ovšem v této chvíli je pro mě opravdu dcera to nejdůležitější na světě.

Na konec obligátní otázka. Co by jsi vzkázal všem, kteří se na Tebe chystají do Fabricu?

Chtěl bych opět jen zopakovat, že je pro mě ctí hrát opět v České Republice a „pařit“ s těmito skvělými lidmi. Přeji si, aby všichni v sobotu oslavovali, prožili skvělou noc a zapomněli na veškeré problémy denního života, které nás obklopují. Zkrátka si dáme panáka, zapaříme a pokusíme se zapomenout na vše negativní kolem nás. Těším se na vás v sobotu 15.5. v klubu Fabric na jeho desátých narozeninách!

www.marioranieri.at
www.facebook.com/pages/Mario-Ranieri
www.myspace.com/marioranieri
www.twitter.com/marioranieri

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016