ROZHOVOR

 

Sven Wittekind: "Nikdy jsem nevěděl, jestli je 3G klubovka nebo halovka..."

Ostravský klub Fabric bude letos již podruhé slavit! Po květnových megaoslavách 10. narozenin se v pátek 17.9. otevřou brány Fabricu pro tisícovky clubberů, kteří příjdou navštívit exkluzivní noc 3G. Ve Fabricu ji považují za "rodinné stříbro", a není čemu se divit, na noci vystoupily hvězdy jako G Force, Umek, Joel Mull, Kosheen v DJ setu, Menno de Jong, Andy Moor a z české elity Lucca, Laydee Jane, Martin Gredner, Orbith či Michael Burian. Letos Fabric pozval coby headlinery shodou okolností zástupce německé taneční scény. Na hlavní stagei vystoupí Cosmic Gate a techno stage ovládne Sven Wittekind. A právě se Svenem vám nyní přinášíme minirozhovor...

 
Ahoj Svene, myslím, že poprvé se u nás představíš v rámci hraní v klubu. Máš rád klubové hraní? Jsi zvědavý, jak vlastně vypadá clubbing v ČR? Kde se ti hraje lépe, v menších klubech, nebo na mega parties?

Ano, je to poprvé, co u vás vystoupím v klubu, v ostravském Fabricu. DJing samozřejmě miluji, takže je jedno, jestli je to v klubu nebo na mega párty. Co se týče clubberů, tak vím od začátku svého hraní, že v Česku máte naprosto, ale naprosto skvělé lidi a nezáleží, jestli pro ně hraju na festivalu či v klubu a přesvědčil jsem se o tom při každé mé návštěvě ČR.



Znáš klub Fabric a noc 3G, která patří k nejlepším klubovým nocem v rámci České republiky?

Vím jistě, že jsem o noci 3G v České republice slyšel, ale nikdy jsem nevěděl, kde přesně se koná a jestli je to klubovka nebo halovka. Upřímně musím odpovědět, že jsem doposud o českém Fabricu neslyšel, teda myslím, znám spíše ten londýnský :). Ale o to více se do Fabricu těším - podle fotek a videí, které jsem viděl, tak to vypadá na úžasné místo, kde se odehrávají skvělé akce, místo, kde se lidé opravdu dokážou bavit.

Budeš headlinerem na techno stagei, jaký styl techna můžou od Tebe fanoušci čekat?

Jak většina lidí ví, (aspoň tedy doufám) nadále zůstávám při tvrdém, energickém a hodně basovém technu (v originále: hard energetic and lots of bass techno). A můj styl? Temný a industriální s množstvím tanečních ploch a překvapujících momentů. V mém setu se vždy snažím a pokouším vytvořit něco unikátního a ojedinělého, ať už  používám hardware či software, který mám na pódiu. Pro ty, kteří netuší co hraju, nebo mě vůbec neznají, ale klidně i pro mé fanoušky doporučím checknout můj label s názvem SWR.

Co je u Tebe nového, čím se můžeš pochlubit, co chystáš nového?

Aktuálně pracuji na vlastním labelu na CD s názvem "SWR Showcase 01", které by mělo představit ten pravý SWR sound...



Co bys vzkázal clubberům párty 3G?

Upřímně se hodně těším na tuto party s vámi všemi, kteří na ni příjdete. Určitě dorazte, pobavíme se a s pocitem nádherně prožité noci se ráno všichni rozejdeme domů. Tak zanedlouho ahoj a užívejte si času, než se uvidíme.

Díky za rozhovor!
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016